12 geniale creatieve ideeën om tonijnblikjes stijlvol te recyclen

door Natasja

05 September 2023

12 geniale creatieve ideeën om tonijnblikjes stijlvol te recyclen
Advertisement

Snel en gemakkelijk te bereiden en erg lekker in veel verfrissende zomerse saladerecepten of in omeletten, gehaktballetjes, foccacia of heerlijke patés, tonijn uit blik is een gewaardeerd en veel gegeten voedingsmiddel, vooral bij warm weer. We hebben allemaal de gewoonte om blikjes na gebruik in de vuilnisbak te gooien, maar heb je je wel eens afgevraagd hoe je ze een nieuw leven kunt geven?

Als eenvoudige decoratieve elementen of als handige hulpmiddelen voor in huis, kunnen tonijnblikjes een zeer nuttig basiselement zijn voor talloze DIY creaties.

Laat je fantasie de vrije loop en laat je inspireren door deze 12 creatieve en geniale ideeën voor het recyclen van tonijnblikjes.

Advertisement

1. Windvanger

Maak prachtige hangdecoraties van tonijnblikjes. Maak kralen, kettingen en knopen; ze vangen de wind en maken een prachtig geluid.

Advertisement

2. Naaidoos

Vind je een torennaaidoos van tonijnblikjes ook niet heel origineel? Origineel, mooi en ontzettend handig en ruimtebesparend.

3. Buitenlantaarn

Over originaliteit gesproken, een lantaarn voor buiten is gemakkelijk te maken met tonijnblikjes.

4. Vogelvoederhuisje

Denk bij het inrichten van de buitenruimte ook aan dieren: een voederhuisje dat mooi is om naar te kijken en praktisch om te gebruiken voor kleine gasten is heel eenvoudig te maken van tonijnblikjes.

5. Kleine bloempotten

Maak kleine potjes voor vetplantjes door de tonijnblikjes te beschilderen. Ze zijn ook perfect als cadeau-ideeën.

Advertisement

6. Speldenkussen

Wat dacht je van een praktisch en grappig DIY speldenkussen? Een tonijnblikje is een perfect basiselement.

7. Pennenhouder

Bekleed met stof of touw, versierd met applicaties of gewoon gekleurd, tonijnblikjes kunnen naast grotere blikken worden geplaatst om een mooie pennenhouder te vormen; ze zijn perfect om elastiekjes, paperclips, gummen en andere kleine schrijfwaren in te bewaren.

Advertisement

8. Hangende decoraties

Gekleurde tonijnblikjes die aan een touwtje worden gehangen zijn perfect om een vrolijke hangdecoratie te maken.

9. Knijperpotten

Met houten wasknijpers kun je prachtige planten- en bloempotten maken van tonijnblikjes. Versier ze ook met lintjes, strikjes en knopen.

Advertisement

10. Kaarsenhouder

Kaarsenhouders zijn de meest klassieke projecten met tonijnblikjes. Laat je fantasie de vrije loop en probeer alternatieve kleuren, vormen en geuren.

11. Tafelklok

Lijkt een tafelklok je een beetje een te ambitieus project? Niet zo erg, als je de juiste basiselementen hebt: een klokmechanisme, een tonijnblikje, de doppen van twee plastic flessen en wat felle kleuren volstaan.

Advertisement

12. Kleine schilderijen

Laten we afsluiten met eenvoudige en echt heel originele en creatieve decoratieve elementen: maak prachtige miniatuurschilderijen met tonijnblikjes; ze zullen een prachtige versiering voor je muren zijn.

Heb jij je favoriete project al gekozen?

Advertisement