Vier de betovering van de lente met een van deze 10 charmante decoraties voor het hele huis

door Natasja

14 April 2023

Vier de betovering van de lente met een van deze 10 charmante decoraties voor het hele huis
Advertisement

Elk jaar keert het unieke licht van de lente terug in ons leven, en naarmate het seizoen vordert zijn we getuige van het wonderbaarlijke ontwaken van de natuur, die ons omringt met planten en bloemen waar voorheen alles sluimerde. Het lijkt altijd een nieuw spektakel, en het is echt een unieke tijd van het jaar. Het is dan ook leuk om het te vieren met enkele thematische decoraties, die natuurlijk zijn geïnspireerd op wat de natuur ons laat zien.

Bloemen, maar ook fruit of zelfs groenten, en al hun heldere en delicate kleuren, zullen de sterren van de tafel zijn, die deuren, entrees, ramen en elke hoek van het huis, balkon of veranda met een verfijnde en aangename toets versieren. Laat je inspireren door onderstaande ideeën.

Advertisement

Bloemenkroonluchters: dit zijn geen lampen, maar hangende decoraties. Gebruik een standaard om ze op te hangen, en laat daar losse bloeistengels, bossen bloemen, bloeiende takken of bloemenkettingen vanaf zakken en zie wat prachtig ze zijn!

Advertisement

Je kunt frames, cirkels en zelfs gerecyclede voorwerpen gebruiken als dragers. De bloemen zullen de show tot leven brengen!

Ze zijn ontstaan als ideeën voor het versieren van tafels bij belangrijke gelegenheden, maar niets houd je tegen om ze desgewenst ook elders in huis te gebruiken.

Niet alleen bloemen, ook vlinders of andere kleine dieren kunnen de hoofdrolspelers van de lentedecoratie worden, misschien in hangende kransen.

Voor een originele tafeldecoratie, heb je er ooit aan gedacht om seizoensbloemen in ijshoorntjes te schikken?

Advertisement

Meestal wordt voor decoratieve vazen bloemen gebruikt, maar fruit en zelfs groenten kunnen ook mooi zijn. Wortelen zijn prachtig voor voorjaarsdecoraties.

Als je een paraplu hebt die niet meer open gaat, maak er dan een decoratie van om aan de deur te hangen in plaats van een krans en vul hem met veel kleurrijke bloemen!

Advertisement

Ook oude rubberen regenlaarzen kunnen fantastische bloempotten worden!

Heb je wel eens ooit geprobeerd glazen vazen met verf (vaak binnenin gebruikt) zo te transformeren dat ze bijna op gekleurd porselein lijken? Met pasteltinten zou je perfecte sets kunnen creëren om te vullen met lentebloemen.

Advertisement

Delicate kleuren werken zelfs op afgedankte voorwerpen zoals frisdrankblikjes!

Klaar om de schoonheid van de lente te vieren met enkele themadecoraties?

Advertisement