Dankzij deze powertruc en je strijkijzer krijg je heerlijk geurende kleding

door Skip

16 Augustus 2023

Dankzij deze powertruc en je strijkijzer krijg je heerlijk geurende kleding
Advertisement

Kleding strijken is van de huishoudelijke taken er nou net zo eentje die niet bij iedereen even soepeltjes verloopt. Het kan inderdaad voor sommigen een repetitief en saaie klus zijn om uit te voeren, zeker als de stapel kleding hoog is, en er een gebrek is aan zin, tijd, en bedrevenheid met een strijkijzer.

En toch ondanks alles is het nogal belangrijk dat je met een strijkbout aan de gang gaat wil je de was zo perfect mogelijk krijgen, juist ook om je kleding langdurig in optimale staat te houden. Er zitten veel voordelen aan en een daarvan is dat we tijdens het strijken onze kleding van een geurtje kunnen voorzien. Dit wordt mogelijk gemaakt door het o zo belangrijke strijkijzer. We willen je nu graag iets vertellen over een systeem dat je kan hanteren om ervoor te zorgen dat die lekkere geur zo lang mogelijk blijft aanhouden waardoor kleding dragen veel aangenamer wordt. Hieronder lees je er meer over.

Advertisement
Creativo

Creativo

Een goed gestreken hemd is niet alleen mooi om te zien, het zit ook nog eens aangenamer en ruikt over het algemeen ook lekkerder. Het is echt zo: tijdens het strijken verdwijnen niet alleen die vervelende en onogelijke plooien, ook is het mogelijk om wat parfum aan te brengen dat je zal ruiken wanneer je je lievelingskleren aantrekt. Om dit voor elkaar te krijgen heb je trouwens helemaal geen dure vervuilende producten nodig, wist je dat?

Het is inderdaad zo dat er echt al talloze spitsvondige producten in de handel zijn waarmee kleding van een geur kan worden voorzien met een strijkijzer, maar het is ook mogelijk - en wenselijker - om zelf een supereffectief geurend goedje op natuurbasis te maken, zoals hieronder zal worden beschreven.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Hoe maak je een eigen kledingparfumdispenser voor je strijkijzer?

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is 250 ml water waaraan je zes druppels etherische olie toevoegt die je het lekkerst vindt ruiken. De keuze is echt reuze waar je uit kan kiezen, alle komen voort uit natuurlijke elementen; ze ruiken heerlijk en roepen fijne gevoelens op. Maak dus een keuze op basis van wat je lekker vindt, probeer je voor te stellen hoe die ene geur zou ruiken op je kleren.

Wanneer het door jou gekozen geurend goedje zich vermengt met de damp van het strijkijzer zullen je kledingstukken een unieke geur krijgen. Doe het geurtje in een sprayflacon en breng het aan op de kleding alvorens te strijken. Schud hierbij de flacon goed alvorens gebruik en dan zal het resultaat meteen merkbaar zijn en ook nog eens dagenlang te ruiken zijn.

Juist de hitte en de stoom die uit het strijkijzer komen halen het beste uit de etherische olie naar boven. Dit product kan echter voor meer dan alleen strijken worden gebruikt. Etherische oliën kunnen, zoals dat het geval is met natuurlijke wondermiddeltjes die je neus de kost kunnen geven, in talloze situaties van pas komen: in het huishouden en/of daarbuiten.

Wil je dit nu ook gaan uitproberen?

Advertisement