Al eens tandpasta op een schaar gesmeerd? Binnen een paar minuten heb je al een puik resultaat

door Skip

17 Augustus 2023

Al eens tandpasta op een schaar gesmeerd? Binnen een paar minuten heb je al een puik resultaat
Advertisement

Heb je het ooit wel eens meegemaakt dat je een nieuwe schaar had gekocht om vervolgens te ontdekken dat je met de schaarbladen niets kon doorknippen? Of dat je misschien een schaar zo lang hebt gebruikt dat de snijrand zodanig versleten is geraakt dat je er niks meer mee kon. Er zijn veel redenen waarom er met schaarbladen niet meer perfect valt te knippen. Onvoldoende geslepen, vuil, stof, verkeerd opbergen of simpelweg slijtage.

Echter kan een schaar veel langer meegaan indien deze goed wordt onderhouden, regelmatig wordt schoongemaakt met neutrale zeep en water, droog en koel wordt bewaard en vuil direct wordt verwijderd na gebruik. Maar soms is het toch nodig om iets ingrijpender te werk te gaan. Het slijpen van een schaar is erg ingewikkeld en vraagt om een specialist, maar als je er aan dacht om je schaar te vervangen kan je ook deze simpele truc aanbevolen door experts proberen voordat je je schaar weggooit. 

Advertisement
Creativo

Creativo

Wanneer de snijbladen van je schaar niet meer helemaal scherp zijn dan bevelen experts aan om er tandpasta op aan te brengen. Ja, dat lees je goed:de reinigende pasta die er dagelijks voor zorgt dat het met onze gebitshygiëne goed zit is ook te gebruiken om scharen weer effectief en functioneel mee te maken.

Je kan deze truc heel makkelijk zelf doen door tandpasta uit te smeren met iets van een klein servetje. Maak vervolgens een mengseltje van azijn en fijn zout klaar. Doe dit op de schaar en wrijf zorgvuldig op zo'n manier dat de driw bestanddelen goed met elkaar vermengd raken. Met dit mengseltje verwijder je effectief de roestrand die gaandeweg op de schaarbladen ontstaat en verwijder je tegelijkertijd ook vuil. Rond de hersteloperatie af door zorgvuldig met warm schoon water af te spoelen. Maak volledig droog om roestvorming te voorkomen.

Hierdoor is je schaar weer geslepen en werkt hij weer en kan je doorgaan met hem gebruiken voor je werkzaamheden. Je kan deze hersteloperatie redelijk vaak uitvoeren, zelfs met wekelijkse regelmaat naargelang de mate waarop je de schaar gebruikt. De producten die je hierbij gebruikt zijn puur natuur en zullen de schaarbladen niet beschadigen.

Advertisement