Met waterstofperoxide krijg je makkelijk deze 5 gele vlekken uit textiel

door Skip

10 September 2023

Met waterstofperoxide krijg je makkelijk deze 5 gele vlekken uit textiel
Advertisement

Gele vlekken in textiel vormen zijn een enorme kwelling waarvan je jezelf moeilijk kunt bevrijden, en ontzettend hinderlijk als je iemand bent die heel goed voor zijn kleding zorgt. Zelfs de meest effectieve producten lijken soms niet goed genoeg te zijn om deze vlekken weg te krijgen, waardoor je wel eens gaat denken of je kleding misschien wel niet weg zou moeten gooien omdat die vlek er gewoon niet uitgaat. Na elke wasbeurt lijkt die vlek je gewoon uit te lachen.

Maar er is een oplossing die snel werkt en je daardoor voorgoed van dit probleem af bent, namelijk waterstofperoxide. Dit product dat weinig wordt gebruikt in de dagelijkse schoonmaak kan echter extreem handig blijken te zijn, zeker wanneer je vlekken wilt verwijderen uit je was. Deze chemische oplossing wordt in de medische cosmetische en industriële sector gebruikt en kan een van je beste hulpjes zijn bij het verwijderen van vlekken bleken en ontsmetten.

Kom erachter hoe je met behulp van waterstofperoxide van 5 soorten vlekken af kunnen komen.

5 gele vlekken die zijn te verwijderen met waterstofperoxide

5 gele vlekken die zijn te verwijderen met waterstofperoxide

Creativo

Er zijn 5 vlekken die je makkelijk kan verwijderen met behulp van dit wonderproduct:

  1. Zon:wordt vaak onderschat in het doen van de was. Je hebt er heel veel aan wanneer je de was wilt laten drogen, maar als je je kleding te lang laat hangen dan kunnen ze van kleur verschieten door de zonnestralen, maar in sommige gevallen ontstaan er gele vlekken. Van deze vlekken wordt vaak gedacht dat ze niet meer te verwijderen zijn, maar met waterstofperoxide krijgen stoffen in een handomdraai hun eigen kleur terug. Gebruik een halve kop waterstofperoxide verdund met een beetje water. Dep het op de plek waar het om gaat en laat enkele minuten inwerken alvorens uit te spoelen met veel water voordat je gaat wassen zoals je dat normaal doet.
  2. Zweet:doordat je zweet vanwege de hitte is dit niet alleen vervelend en ongemakkelijk, je kleding kan er ook echt door beschadigd raken. Gaandeweg kunnen er op kleding lelijke verkleuringen komen, waardoor je op een gegeven moment eraan gaat denken iets nieuws te kopen. Maar dankzij waterstofperoxide kan dit probleem definitief worden verholpen: dep een kleine hoeveelheid op de bewuste plek laat enkele minuten inwerken en spoel uit en doe de was verder zoals je dat gewend bent te doen.
  3. Lichtgekleurde halzen van t-shirts:door vaak dragen en wassen kunnen er op witte halzen van t-shirts makkelijk gele vlekken die echter makkelijk zijn te verwijderen door ze in een teiltje met lauw water onder te dompelen waaraan een kop waterstofperoxide is toegevoegd. Laat een uur lang weken, dan goed uitspoelen en dan wassen op minimaal 40 graden.
  4. Manchetten en overhemdkragen:deze plekken worden echt heel snel vies door het voortdurende huidcontact en viezigheid uit de omgeving. Behandel deze vlekken eenvoudig door je hemden voor te behandelen met een pasta van baking soda en waterstofperoxide, wat je direct op de te behandelen plekken moet aanbrengen een halfuuur voordat je gaat beginnen met wassen.

Advertisement

Andere toepassingen van waterstofperoxide bij de schoonmaak in huis

Andere toepassingen van waterstofperoxide bij de schoonmaak in huis

fernandodenitto/Reddit

Maar er zijn nog meer manieren waarop waterstofperoxide thuis gebruikt kunnen worden. Er zijn namelijk veel situaties waar dit van pas kan komen:

  • in de badkamer en keuken bijvoorbeeld kan waterstofperoxide prima gebruikt worden om oppervlakten mee te reinigen en verwijdert het bacteriën en bleekt het tegels;
  • niet alleen werkt waterstofperoxide goed op oppervlakken je kan het ook in de keuken gebruiken om snijplanken en keukengerei te ontsmetten en groente en fruit ermee wassen;
  • als het redelijk vochtig is in huis en schimmels groeien dan helpt waterstofperoxide goed bij de verwijdering ervan op muren;
  • bij de lichamelijke verzorging kan je waterstofperoxide gebruiken om haar, tanden en nagels te bleken.

Ben jij al een flacon gaan kopen die je altijd binnen handbereik hebt staan?

Advertisement