Nooit meer doffe plekken met dit onfeilbare reinigingssysteem voor ruiten en spiegels

door Skip

09 September 2023

Nooit meer doffe plekken met dit onfeilbare reinigingssysteem voor ruiten en spiegels
Advertisement

Wanneer je gaat beginnen aan de schoonmaak thuis, zeker wanneer het seizoen verandert en er dus grondiger schoongemaakt dient te worden, is het dus belangrijk dat je alles hierin meeneemt, dus ook dat je dan ruiten en dergelijke schoonmaakt. We hebben de neiging om dit onderdeel van het huis te vergeten, maar door ramen komt er toch zonlicht en frisse lucht binnen. Juist hierdoor zijn het zulke magneten voor stof en allerlei viezigheid.

Ruiten periodiek goed schoonmaken is dus noodzakelijk, net als dat we ook spiegels en ramen in huis schoonmaken. Als je dit niet in de gaten houdt dan bestaat de kans dat je alles nog een keer opnieuw moet schoonmaken omdat er lelijke doffe plekken of strepen te zien zijn, die als het ware een smet vormen op het mooie werk dat je geleverd hebt en de indruk geven dat alles nog steeds vies is.

Wat kan je dus doen om deze ongewenste resultaten te voorkomen? Vandaag zullen wij uitleg geven over een onfeilbaar reinigingssysteem voor ruiten en spiegels, dat zelfs door luxehotels wordt toegepast.

Advertisement

Een onfeilbare methode om ruiten en spiegels mee te reinigen

Een onfeilbare methode om ruiten en spiegels mee te reinigen

Creativo

Om ervoor te zorgen dat je spiegels altijd perfect schoon zijn zonder doffe plekken moet je je aan enkele essentiële regels houden:

  • Het is algemeen bekend hoe belangrijk het is deze schoonmaakklus niet te verrichten wanneer de zon direct op de ruiten staat. Doe het dus liever 's ochtends of 's avonds.
  • Let op de producten die je gebruikt:vooral chemische glasreinigers zorgen voor doffe plekken, gebruik dus liever een alternatief zoals azijn.
  • Gebruik een katoenen doek, nadat je eerst hebt vastgesteld dat deze doek perfect schoon is, zo voorkom je namelijk dat er nog meer viezigheid op het te reinigen oppervlak achterblijft. Maak tijdens het reinigen precieze, ronddraaiende bewegingen.

Naast deze simpele regels kan je ook gaan letten op andere kleine details die hieronder zijn te lezen.

Advertisement

Extra dingen om op te letten bij het perfect schoonmaken van ruiten en spiegels

Extra dingen om op te letten bij het perfect schoonmaken van ruiten en spiegels

Pixabay

Als er op het glas wat je moet schoonmaken veel viezigheid vastzit dan kan je azijn en marseillezeep proberen. Los hiervan een eetlepel op in een sprayflacon met lauwwarm water en sproei dat op het oppervlak en reinig met een schone katoenen doek.

Zorg ervoor dat je, naast het reinigen van de ruiten, ook de kozijnen goed (hygiënisch)  schoonmaakt. Dit kan je op verschillende manieren doen afhankelijk van de materialen waar deze tussenruimtes van zijn gemaakt:

  • pvc:nadat je zorgvuldig al het stof hebt verwijderd met een zachte doek kan je afnemen met een mix van azijn en lauw water in de verhouding 1:4;
  • hout:dit type kozijn kan je goed schoon krijgen door een eetlepel baking soda, witte azijn te mengen met een beetje lauwwarm water en dit aanbrengen op een microvezeldoek en daarmee het hout te reinigen;
  • aluminium:normaal gezien is een zachte doek voldoende om stof te verwijderen maar als je grondiger wilt reinigen kan je drie verschillende benaderingen hanteren met natuurproducten. Het simpelst is gewoon een zachte, met lauwwarm water bevochtigde doek gebruiken; wil je nog iets sterkers, meng dan azijn baking soda en marseillezeep. Wil je het ook laten glimmen gebruik dan bij voorkeur lijnzaadolie en as.

Nu ben je echt goed voorbereid om alle ruiten en spiegels schoon te maken.

Advertisement