Om de keuken perfect schoon te maken, zorg voor een elastiekje en een spons

door Natasja

04 September 2023

Om de keuken perfect schoon te maken, zorg voor een elastiekje en een spons
Advertisement

Lekker aan tafel eten, vooral in aangenaam gezelschap, is altijd een groot genoegen, maar aan het einde van dit gelukkige moment van ontspanning komt altijd de vervelende taak van het schoonmaken van al het gebruikte servies en bestek. In de afgelopen decennia hebben steeds meer mensen een praktische vaatwasser aangeschaft, die deze taak snel oplost en ons enorm veel moeite bespaart, maar helaas is het niet altijd mogelijk om dit apparaat te gebruiken.

In zulke gevallen kan het schoonmaken van serviesgoed en bestek extreem moeilijk zijn, vooral wanneer het vuil erg aangekoekt is of wanneer korsten verwijderd moeten worden uit hoge, smalle houders en flessen. 

Gelukkig zijn er heel veel trucjes die je helpen en het leven gemakkelijker maken als het gaat om het afwassen van serviesgoed en bestek; een daarvan in het bijzonder maakt gebruik van een spons en een elastiekje.

Advertisement

Een perfecte schone keuken met een elastiekje en een spons

Een perfecte schone keuken met een elastiekje en een spons

Creativo

Om zelfs de meest hardnekkige korsten van smalle glazen, flessen en andere vloeistofhouders te verwijderen, zijn er speciale pijpenragers, maar als je die niet in huis hebt, kun je er gemakkelijk een maken door simpelweg een spons en een elastiekje te gebruiken.

Neem een gewone keukenspons en snijd hem doormidden en dan nog een keer doormidden, tot er 4 stroken ontstaan die identiek zijn in lengte en breedte. Neem dan een stokje en steek het in de spons op het punt waar het groene schurende deel en het meestal gele zachte deel samenkomen. Herhaal deze handeling met alle kwarten van de spons en zet ze eerst vast met een elastiekje en daarna met siliconen. Met deze nieuwe spons kun je eindelijk overal schoonmaken.

Advertisement

Schone kostenbesparende keuken: de doe-het-zelf dispenser

Schone kostenbesparende keuken: de doe-het-zelf dispenser

M.Minderhoud/Wikimedia Commons

Er is ook een truc die je kunt toepassen om het gebruik van afwasmiddel te besparen, dat soms verspild wordt tijdens het afwassen; om het in de praktijk te brengen, heb je een spons en een plastic fles van 500 ml nodig.

Snijd met een mes de bovenkant van de plastic fles af en maak kleine gaatjes in het groene oppervlak van de spons. Lijm nu de bovenkant van de fles op de spons en zet het stevig vast met siliconen. Je hebt nu een spons met een ingebouwde wasmiddeldispenser. Vul gewoon dat kleine deel van de fles en je hebt altijd afwasmiddel klaar voor gebruik in voldoende hoeveelheid en zonder verspilling. 

Welke trucjes gebruik jij om de afwas eenvoudiger te maken?

Advertisement