De oven schoonmaken gaat snel en gemakkelijk met dit eenvoudige DIY middeltje

door Natasja

04 September 2023

De oven schoonmaken gaat snel en gemakkelijk met dit eenvoudige DIY middeltje
Advertisement

De oven is een zeer nuttig apparaat in de keuken, waarmee we met relatief gemak smakelijke en gezonde maaltijden kunnen bereiden. Zodra we klaar zijn met het bereiden en eten van de maaltijden, komt echter het moment om alles schoon te maken en veel mensen zouden op zo'n moment willen dat ze deze taak aan anderen konden delegeren omdat het zo moeilijk is.

In feite is het schoonmaken van de oven nooit een gemakkelijke taak, vooral wanneer etensresten en vet zich hebben afgezet op de oppervlakken en zijn verbrand en aangekoekt. Soms lijken zelfs de meest agressieve chemicaliën niet bruikbaar te zijn voor dit doel en kan je zin hebben om het maar op te geven waardoor de korsten zich ophopen, de een na de ander.

Maar al te vaak vergeten we echter dat de natuur altijd een oplossing heeft en zelfs in dit geval kan ze slagen waar de industriële chemie al heeft gefaald: met het ontvettingsrecept dat we je hieronder laten zien, is je oven in feite weer zo goed als nieuw.

Maak de oven schoon met een snel en eenvoudig middel

Maak de oven schoon met een snel en eenvoudig middel

Creativo

Je hebt maar twee ingrediënten nodig die je altijd in je voorraadkast hebt staan om een DIY ontvetter te maken die zeer effectief is voor de moeilijke taak van het schoonmaken van de oven, zelfs de meest aangekoekte. De bereiding van dit schoonmaakmiddel gaat heel snel: doe 2 eetlepels baking soda in een kom, voeg dan beetje bij beetje witte azijn toe en blijf roeren tot er een homogene oplossing ontstaat.

Verdeel deze oplossing met behulp van een borstel over de te reinigen oppervlakken van de oven, zet vervolgens de oven aan op 180 graden in de stand die zowel van boven als van onder verwarmt en laat 20 minuten staan. Het vuil, zelfs het meest aangekoekte vuil, is dan zacht geworden en kan gemakkelijk worden verwijderd; wrijf met behulp van een spons, spoel vervolgens grondig af en droog met een microvezeldoek.

Advertisement

Een alternatief ovenmiddel met natuurlijke ingrediënten

Een alternatief ovenmiddel met natuurlijke ingrediënten

Creativo

Een ander zeer effectief schoonmaakmiddel dat je thuis kunt maken om je oven schoon te maken bestaat uit witte azijn en citroen: doe de twee ingrediënten in gelijke hoeveelheden in een fles met een verstuiver, meng goed en spuit op alle oppervlakken van de oven. Laat het inwerken terwijl je het rooster en de pannen schoonmaakt met de azijn en een spons, veeg daarna grondig af met een spons en spoel af met een vochtige doek. Je zult zien dat al het vuil verdwenen is.

Hoe krijg jij de oven perfect schoon?

Advertisement