Krijg teenslippers snel schoon en verwijder zwarte plekken rondom de voetafdruk

door Skip

17 Augustus 2023

Krijg teenslippers snel schoon en verwijder zwarte plekken rondom de voetafdruk
Advertisement

Een van de mooie dingen aan de zomer is dat je makkelijke kleding en open schoenen kan dragen, En wat is er nou mooier dan een dagje naar zee op je teenslippers waarop je graag loopt? Vaak gebeurt het echter dat op teenslippers, zeker als ze een lichte kleur hebben, van die lelijke zwarte neerslag ontstaat in de vorm van je voetafdruk. Deze afdrukken ontstaan door zweet zout en stof en lijken soms niet te verwijderen van het voetbed.

Je hoeft je echter niet neer te leggen bij de keuze tussen het dragen van teenslippers met van die vieze vlekken of ze vervangen. Er zijn namelijk vele handige oplossingen waarmee je de oorspronkelijke kleur weer terugkrijgt en zijn dit in veel gevallen oplossingen op natuurbasis die je ook gebruikt voor het bijhouden van je huis. We nemen alle manieren onder de loep waarop je teenslippers weer als nieuw krijgt.

Advertisement
Creativo

Creativo

Er zijn verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen om je teenslippers weer als nieuw te krijgen:

  • baking soda:dit is zeker het eerste product waar je aan denkt wanneer de noodzaak er is om vlekken te verwijderen of iets bleken. Willen we teenslippers vlekvrij maken dan is baking soda de perfecte oplossing dankzij z'n licht schurende werking waardoor je al het hardnekkigs effectief wegkrijgt. Maak een dik papje door aan een eetlepel baking soda beetje bij beetje water toe te voegen. Breng het aan op de teenslipper en laat 20-30 minuten inwerken alvorens te verwijderen waarbij je licht wrijvend te werk gaat met een spons zonder schuurvlak.
  • Marseillezeep:nog een product dat zeer bekend erom staat dat je ermee kan ontvetten. Je kunt marseillezeep toevoegen aan een teiltje lauw water waar je de teenslippers 15 minuten in laat weken. Vuil en vlekken krijg je weg door te wrijven met een sponsje of borsteltje.
  • citroensap:net als baking soda staat citroensap bekend vanwege de blekende eigenschappen en is het direct aan te brengen op de plekken waar vlekken zitten. Laat ongeveer 10 minuten inwerken, veeg dan na met een vochtige microvezeldoek en dan aan de lucht laten drogen.
  • witte azijn:ook azijn mag tenslotte niet ontbreken als een van de meest veelzijdige producten die je kan gebruiken voor de schoonmaak thuis. Net als marseillezeep kan het toegevoegd worden aan een teiltje warm water waar je de teenslippers in laat weken gedurende 20 minuten, daarna eroverheen wrijven met sponsje of borsteltje. Goed afspoelen en laten drogen.

En wat te doen als er naast vlekken nog eens een vieze geurtjes van de teenslippers afkomen? Na de reinigingsbeurt kan je ze bestrooien met wat talkpoeder, maiszetmeel of fijngemalen zout of je kan even flink boenen met een microvezeldoek waar je een paar druppels etherische olie naar keuze hebt opgedaan.

Nu zijn je teenslippers weer als nieuw!

Advertisement