Perfect schone spiegels? Volg deze stappen voor een perfect resultaat

door Natasja

07 November 2023

Perfect schone spiegels? Volg deze stappen voor een perfect resultaat
Advertisement

Het huis schoonmaken is inderdaad vermoeiend, maar de voldoening die je voelt als het eenmaal gedaan is, is geweldig. Als elke kamer vrij is van stof, vuil en nare geurtjes, is het veel aangenamer om thuis tijd door te brengen en te ontspannen. Toch is er één ding waar we echt een slecht humeur van krijgen als we alles helemaal opgeruimd zien, behalve dat: spiegels. Als ze spatten hebben of dof zijn, hebben we het gevoel dat, ondanks al onze inspanningen, de rest van de kamer niet is zoals we wilden.

Daarom moet je ze altijd perfect schoon houden, zodat je zelfs na urenlang klusjes gedaan te hebben niet het gevoel krijgt dat de spiegels vies zijn. Maar hoe maak je ze grondig schoon? We leggen uit welke stappen je moet volgen voor een perfect resultaat.

Advertisement

De spiegel stap voor stap schoonmaken

De spiegel stap voor stap schoonmaken

Pexels

Het is niet fijn om een vieze spiegel met spetters te zien. Je hebt het gevoel dat je je in een onreine omgeving bevindt ondanks dat je net hebt schoongemaakt. Hoe laat je reflecterende oppervlakken glanzen in de badkamer, slaapkamer, gang en in welke kamer dan ook? We leggen stap voor stap uit wat je moet doen om alles perfect schoon en glanzend te maken.

 • Pak eerst alles wat je nodig hebt: wattschijfjes, schoonmaakmiddelen en microvezeldoeken.
 • Zodra je alles hebt wat je nodig hebt, zoek je de meest aangekoekte vlekken op het oppervlak van de spiegel en verwijder je ze met een nat wattenschijfje. Zo riskeer je geen krassen op de spiegel en verwijder je al het hardnekkige vuil.
 • Zijn er na deze eerste bewerking nog steeds kringen die je hinderen? Geen nood. Je kunt een beetje alcohol of afwasmiddel gebruiken om verdere resten te verwijderen.
 • Als je de hardnekkigste vlekken hebt verwijderd, ga je verder met het schoonmaken van de spiegellijst en de hoeken. Gebruik hiervoor een wattenstaafje of een zachte tandenborstel - let er in het laatste geval goed op dat je geen krassen op de spiegel maakt - waarmee je de meest verborgen plekjes kunt bereiken.
 • Veeg vervolgens het hele oppervlak af met een vochtige microvezeldoek, zodat alle andere sporen van vuil kunnen worden weggeveegd.
 • Neem tot slot een andere schone, droge doek en verwijder alle natte resten.

De spiegel is nog nooit zo schoon geweest, vind je ook niet?

Advertisement

Alternatieve methode

Alternatieve methode

Creativo

Je hebt de bovenstaande procedure tot op de letter gevolgd, maar je bent gewoon niet tevreden. Ook hier we raden je aan niet te wanhopen. Er zijn andere doe-het-zelf methodes om het probleem op te lossen. Omdat de spiegel erg kwetsbaar is en snel vuil wordt, is het normaal dat je hem vaak en minstens één keer per week schoonmaakt. Als de beschreven methode niet heeft geholpen, kun je een mengsel van water en talkpoeder proberen.

Je moet het niet in poedervorm gebruiken en het huis vullen met witte, geurige 'sneeuw', maar je moet een romig mengsel maken. Dit is de procedure:

 • Neem 350 ml water, voeg 1 eetlepel talkpoeder toe en meng goed.
 • Breng het product over in een spuitfles en breng het aan op het bevuilde oppervlak.
 • Veeg met een zachte doek in cirkelvormige bewegingen om de vlekken volledig te verwijderen.
 • Zorg er daarna voor dat alle sporen van het middel verwijderd zijn en laat het drogen.
 • Voor een nog spectaculairder resultaat veeg na het drogen ook af met een stofvangende doek om de overgebleven talkpoederresten te verwijderen.

De klus is geklaard en het resultaat is duidelijk zichtbaar. Nu hoef je je alleen nog maar te spiegelen en jezelf in al je schoonheid te bewonderen. Ben je tevreden met het resultaat?

Advertisement