13 geweldige ideeën om je waaier te personaliseren en er een onmisbaar accessoire voor de zomer van te maken

door Natasja

23 Mei 2024

Advertisement

Een waaier op het juiste moment, wanneer de hitte verstikkend is en de lucht vochtig is, kan het verschil maken. Daarom verdwijnen deze accessoires, hoewel ze gebonden zijn aan traditie, nooit en komen ze elk jaar weer van pas. Maar misschien spreken de goedkopere exemplaren die je altijd bij de hand kunt hebben je helemaal niet aan.

Maar dat zou kunnen veranderen als de waaier, zelfs de supergoedkope van papier, een stijlstatement, een uiting van persoonlijke smaak of zelfs een voorwerp met een ironisch vleugje zou zijn. Er zijn heel veel manieren om waaiers te personaliseren, laat je inspireren door de ideeën hieronder!

Advertisement

1. Papier versieren met abstracte motieven

acreativemint.typepad.com

Geometrieën, maar ook gestileerde bloemen, stippen: er zijn geen grenzen aan de manieren waarop je het witte (zelfs gekleurde) papier van een waaier kunt versieren. Kies dus wat decoratieve patronen, pattern die je mooi vindt, en maak ze na met stiften, of zelfs waterverf en penselen!

Advertisement

2. Gepersonaliseerde teksten

gigiandolive.com

Op papieren waaiers, meer dan op houten of bamboe waaiers, kun je schrijven wat je maar wilt. Daarom zijn ze het favoriete idee van veel mensen als cadeau voor bruidsmeisjes of ook voor gasten op een bruiloft, maar dan is dat idee helemaal aan jou om aan te passen aan je eigen artistieke fantasieën.

Bedenkt een mooi woord naast de naam, of ironische zinnen, favoriete citaten... Zoek het beste lettertype en maak het na door te schrijven, schilderen of eventueel ook op papier te drukken om het papier van de waaier te vervangen!

3. Dierlijke fantasieën

JoLaing/Pinterest

Om een houten waaier te versieren kun je het beste waterverfkleuren of acrylverf gebruiken die je met een penseel aanbrengt. En kijk naar het opvallende resultaat met een dierenprint, zoals een luipaardpatroon.

4. Waterverf op papier

fairydustteaching.com

Een perfect idee voor kinderen om te spelen met de kleuren van waterverf op een papieren waaier. Een verkeerde combinatie bestaat gewoon niet!

5. Een heel kleurrijk dorp

eventail-rouge.com

Heel veel kleine huisjes samengevoegd, te ontdekken zodra je de waaier opent: je zou een heel pittoresk dorpje kunnen tekenen!

Advertisement

6. Als vlindervleugels

numarmenorca.blogspot.com.e

Mensen die een beetje kunnen kleuren, tekenen en schilderen, kunnen zoiets proberen: de prachtige patronen van de vleugels van een vlinder op hun waaier namaken. Denk aan het effect als je met de waaier wuift.

7. Vrolijke citrusvruchten

myavenio.blogspot.com

Vind je niet dat een sinaasappelpartje de perfecte decoratie is voor een waaiervorm?

Advertisement

8. Fruit naar smaak

dapperday.com

... Of een sprankelende gele citroen, of een verfrissend schijfje watermeloen ... Er zijn heel veel ideeën!

9. Pyrografie op houten latjes

@maresacarles/Instagram

Nog een idee om te "stelen" van huwelijksbedankjes: als de waaier van hout is, waarom graveer je dan geen namen, zinnen, datums of wat je maar wilt op het handvat of aan de onderkant van de latjes, met een houtbrandpen? Op die manier is er geen risico dat het vervaagt of beschadigd raakt!

Advertisement

10.Ook maar aan één kant

artemolie.com

Wie zegt dat waaierdecoraties alle beschikbare ruimte in beslag moeten nemen? Ook geschreven of geschilderde elementen aan één kant kunnen er mooi uitzien.

11. Bloemenslingers

decoracion2.com

Het idee om slechts een paar delen te versieren wordt perfect om alleen slingers en takken van bloemen te gebruiken, die zich uitstrekken vanuit een rand of vanuit een hoek.

Advertisement

12. Kleurfantasieën

estampaciontextil2010.blogspot.com.es

Als de kleurencombinatie mooi is, is elk decoratief patroon goed, zelfs abstract!

13. Maak je eigen waaier met een papieren bordje

thepinterestedparent.com

Heb je geen waaier om te versieren? Je kunt er een maken met platte houten stokjes en een papieren bordje. Het is een eenvoudig en leuk project om uit te proberen, eventueel ook in gezelschap van de kleintjes.

Hoe zou jij jouw ideale waaier versieren?

Advertisement