Schillen van watermeloenen: gooi ze niet weg! Als je ze op deze manier gebruikt, zul je nooit meer zonder kunnen

door Natasja

08 September 2023

Schillen van watermeloenen: gooi ze niet weg! Als je ze op deze manier gebruikt, zul je nooit meer zonder kunnen
Advertisement

Niemand eet graag de hele schijf watermeloen op, en dus blijft de schil met het witte deel van het vruchtvlees op de borden liggen om bij het afval te worden gegooid. We doen het allemaal, we denken er niet over na, maar toch zouden we juist dat deel dat als afval wordt beschouwd kunnen bewaren en hergebruiken in de keuken.

Het lijkt vreemd, want als we het per ongeluk opeten nadat we al het rode vruchtvlees hebben gegeten, dat (hopelijk) lekker en zoet is, is het witte vruchtvlees bitter. En de groene schil eromheen is zelfs hard en vervelend om op te kauwen. Dus hoe is het mogelijk om het in de keuken te willen gebruiken? Lees verder voor meer informatie.

Hoe je de watermeloenschil kunt hergebruiken in plaats van weg te gooien

Hoe je de watermeloenschil kunt hergebruiken in plaats van weg te gooien

pxfuel.com

Een romige en verfrissende smoothie

Als je erover nadenkt, vertoont watermeloen nauwe verwantschap met komkommer, vooral als je denkt aan de smaak en knapperige textuur van de schil. En door de schillen van de watermeloen in vierkantjes te snijden en ze vervolgens samen te mengen, heb je een echt romige en verfrissende smoothie. Je kunt natuurlijk ook het vruchtvlees toevoegen, dus gebruik hele schijven watermeloen zonder iets weg te gooien!

IJslolly

Je hebt de smoothie klaargemaakt, maar je drinkt niet alles op? Geen probleem: neem ijsblokjesbakjes en vul ze met je smoothie. Je kunt er dan stokjes in steken om er een soort ijslolly van te maken die je even snel kunt eten, maar je kunt die blokjes ook gebruiken om fruitdrankjes of andere smoothies met smaken die bij de watermeloen passen te verfrissen. Als de blokjes smelten, wordt het hele drankje nog lekkerder om van te genieten!

In pekel

Er zijn veel recepten om stukken watermeloen met de hele schil (of zelfs alleen de schil) in pekel te bewaren: het wordt een gerecht dat heel anders smaakt dan het origineel, maar het proberen waard!

Snoepjes

... Of eigenlijk, gekonfijte vruchten. Ze worden in kleine porties gesneden, zoals gomsnoepjes, en dan onder zout en water gelegd om ze zacht te maken. Spoel ze goed af en kook ze in water tot ze echt zacht zijn. Los ondertussen in een steelpan met dikke bodem 400 gram suiker op met een beetje geraspte citroenschil en een paar eetlepels water tot er een dikke siroop ontstaat. Laat de schillen goed uitlekken en leg ze in de suiker en laat ze koken (af en toe draaien) tot de suiker geen slierten meer vormt als je het met de pollepel optilt. Bedek ze goed met de siroop, laat ze uitlekken op een rooster en doop ze dan in suiker. Als alles is opgedroogd, zijn ze klaar om te bewaren in een pot .... Of lekker op te eten.

Kende je deze toepassingen voor watermeloenschillen al?

Advertisement