Zelfgemaakte citroenmarmelade met een snel en makkelijk recept

door Natasja

07 September 2023

Zelfgemaakte citroenmarmelade met een snel en makkelijk recept
Advertisement

Hou je van koken en bakken? Vind je het leuk om zelf aan het fornuis te staan en een gerecht, compotes, dessert of hartige lekkernij zelf te bereiden? Dan is dit artikel echt iets voor jou. Hier is een heel snel en gemakkelijk recept om een lekkere en overheerlijke citroenmarmelade te maken. Als je van beschuitjes houdt om zo'n smakelijke marmelade op te smeren, dan zul je deze zeker niet kunnen weerstaan.

Dus zorg voor alle ingrediënten die je nodig hebt en je kunt aan de slag. Ready?

Advertisement

Snel en eenvoudig recept voor een heerlijke citroenmarmelade

Snel en eenvoudig recept voor een heerlijke citroenmarmelade

Er zijn veel soorten jam en marmelades in de wereld en ze zijn er in alle smaken. Er zijn de gesuikerde, de minder gesuikerde, de jam van wilde vruchten, de klassieke jam zoals abrikozenjam en dan zijn er nog de marmelades van citrusvruchten, misschien minder gebruikt, maar niet minder lekker dan de andere. Degenen die niet graag in de keuken staan, zullen zeker een manier vinden om heerlijke marmelades te kopen, misschien zelfs biologische, terwijl degenen die het juist fijn vinden om in de keuken te staan, ernaar zullen uitkijken om hun eigen marmelades te maken. Het belangrijkste is om het juiste recept te hebben.

In dit geval bieden we je een snelle en eenvoudige manier om thuis een lekkere citroenmarmelade te maken. Laten we eens kijken wat je nodig hebt.

Ingrediënten:

  • biologische citroenen
  • suiker

Advertisement

Citroenmarmelade bereiden

Citroenmarmelade bereiden

Wallpaperflare

Om deze heerlijke citrusmarmelade te maken, moet je de citroenen wassen en goed drogen. Als je dit gedaan hebt, verwijder je de schil met een rasp, maar pas op dat je het witte gedeelte onder de gele laag niet aanraakt. Als je het toch raspt, kan het mengsel erg bitter worden.

Als je dit gedaan hebt, leg je de schil opzij en pers je de citroenen uit. Op dit punt ben je klaar, de ingrediënten zijn klaar om gecombineerd te worden en je hoeft alleen nog maar een steelpan te pakken om ze in te koken. Combineer de schillen met het sap en de suiker. De hoeveelheden moet je kiezen op basis van je smaak, hoe zoeter je de marmelade wilt hebben, hoe meer suiker je toevoegt. Meestal is de ideale hoeveelheid echter hetzelfde voor zowel citroenen als suiker.

Zet de pan op het fornuis, breng het aan de kook en laat het mengsel ongeveer 30 minuten koken en mengen. Laat het eenmaal gekookt een beetje afkoelen. Als de potjes gewassen en gesteriliseerd zijn, doe je de jam erin, sluit je ze af met het deksel en laat je ze ondersteboven staan om een natuurlijk 'vacuüm' te creëren. De marmelade is nu klaar om van te genieten. Vergeet echter niet om het op een koele, droge plaats te bewaren en het niet te lang in de voorraadkast te laten staan.

Advertisement