Taart in de pan zonder boter: bereid deze snelle en heerlijke taart zonder de oven aan te zetten

door Natasja

28 Juni 2021

Taart in de pan zonder boter: bereid deze snelle en heerlijke taart zonder de oven aan te zetten
Advertisement

Af en toe heb je opeens zin om iets zoets te eten, en als je geen tijd hebt om een omslachtige taart te bereiden, hoef je alleen maar een snel en gemakkelijk recept te vinden dat snel je zin in iets lekkers zal stillen.

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een zachte taart, zonder boter en die niet in de oven hoeft te worden gebakken, kun je deze taart, waarvoor je maar heel weinig ingrediënten en alleen een pan met antiaanbaklaag nodig hebt. Het is ideaal om zo te eten, maar ook gevuld met jam, zoete room of zelfs ijs!


via Youtube / Lorenza Tinelli

Advertisement
Video ricetta via Youtube / Lorenza Tinelli

Video ricetta via Youtube / Lorenza Tinelli

De ingrediënten van de taart in de pan:

  •     200 g patentbloem
  •     120 g suiker
  •     Een zakje bakpoeder
  •     50 ml zonnebloemolie (je kunt ook arachide olie gebruiken of rijstolie proberen)
  •     2 eieren
  •     250 ml melk (op kamertemperatuur)

Hoe maak je de taart in de pan klaar

    1. Meng in een kom de eieren en de suiker tot een schuimig mengsel zonder suikerkorrels. Gebruik eventueel een elektrische handmixer.
    2. Verlaag de snelheid van de mixer en voeg de olie en de melk toe.
    3. Zeef de bloem en het bakpoeder en doe dit er al roerend bij. Je kunt ook een spatel gebruiken als je dat op dit punt handiger vindt.
    4. Voeg de geraspte citroenschil toe en meng nog even. Het mengsel moet glad zijn en vrij van klontjes. Als het te vloeibaar lijkt, voeg dan een beetje meer bloem toe.
    5. Zet de grootste kookpit op laag vuur en bestrijk intussen de pan met een dun laagje olie (gesmolten boter is nog beter), giet het mengsel erin en doe na 5 minuten het passende deksel erop. Het bakken duurt nog ongeveer 40 minuten.
    6. Nu is de taart droog genoeg om te worden omgedraaid, met behulp van het deksel en een met bakpapier bekleed bord.
    7. Na het omdraaien doe de deksel er weer op en bak het nog een paar minuten, zodat de taart gelijkmatig gaar wordt.
    8. Haal de taart uit de oven, let het op een bord en geniet ervan zoals je maar wilt!

De video van het recept vind je hier https://www.youtube.com/watch?v=7dHeGJpGSD0. Je zou kunnen proberen het recept te personaliseren door chocoladedruppels toe te voegen, of misschien schijfjes appel voordat je het mengsel in de pan giet, of zelfs proberen een deel van de melk te vervangen door slagroom of proberen wat yoghurt toe te voegen... Kortom, het is een eenvoudige taart die zich leent voor duizend gepersonaliseerde versies!



Advertisement