Tiramisu met citroen: de perfecte frisse versie voor de zomer

door Natasja

06 Juli 2021

Tiramisu met citroen: de perfecte frisse versie voor de zomer
Advertisement

Citroendesserts zijn het hele jaar door lekker, maar ze in de zomer eten is helemaal lekker natuurlijk. De citrussmaak is een van de meest symbolische smaken van dit seizoen, dus zodra de temperaturen stijgen wil je veel recepten uitproberen die van de unieke smaak van citroenen profiteren. Zoals bijvoorbeeld tiramisu, in een echt heerlijke variant.

Het is een fris dessert, gemakkelijk te bereiden en praktisch, ook een dag van tevoren - sommige mensen bereiden het juist van tevoren, omdat het lekkerder is als de smaken zich echt hebben vermengd. Lees verder om te weten te komen hoe je het klaarmaakt.

via Recettes du monde

Advertisement
recettesdumonde.net

recettesdumonde.net

Ingrediënten voor de citroentiramisu

  • 2 eiwitten
  • 4 dooiers
  • 400 gr mascarpone kaas
  • 200 gram lange vingers
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 glas limoncello
  • 150 gram kristalsuiker
  • Schil van 1 citroen
  • Verse munt, naar smaak

Zo bereid je de citroentiramisu

    1. Klop in een kom de eidooiers met de suiker op met een elektrische garde. Je moet een glad en schuimig mengsel krijgen
    2. Voeg de mascarpone en de geraspte citroenschil toe en roer voorzichtig met een spatel om alles goed te mengen
    3. Klop in een andere koude kom de eiwitten stijf met een snufje zout. Schep ze, wanneer ze stevig zijn, met een spatel bij het mengsel met de eidooiers, met ronddraaiende bewegingen van boven naar beneden, zodat het schuim van de opgeklopte eiwitten niet verloren gaat.
    4. Giet in een kleine ovenschaal of kom de limoncello en week de lange vingers één voor één aan beide kanten
    5. Neem de ovenschaal of bakvorm waarin de tiramisu zal worden geplaatst, smeer de bodem in met een dun laagje mascarponecrème en eieren, en begin dan met het rangschikken van de eerste laag lange vingers.
    6. Wanneer je de eerste laag geweekte koekjes gedaan hebt, doe er een laag mascarponecrème op en blijf afwisselen tot je de laatste crèmelaag hebt aangebracht
    7. Minstens twee uur of zelfs een nacht in de koelkast bewaren.
    8. Schaaf op het moment van serveren de witte chocolade en strooi die over de tiramisu. Als je wilt, kun je gekonfijte citroenschil of muntblaadjes toevoegen.

In plaats van lange vingers zijn er mensen die de voorkeur geven aan andere soorten koekjes (pavesini, of ook verschillende soorten droge koekjes of digestive koekjes), maar soms kun je een tiramisu bereiden door wat gistgebak dat thuis nog over is (cake of een Italiaanse pandoro) te gebruiken, of, als je dat liever hebt, kun je een sponscakebodem (pan di spagna) bereiden, voor een echt luchtig dessert!

Advertisement