Het uiterlijk van een deur vernieuwen kan ook met eenvoudige en goedkope ingrepen

door Natasja

17 Mei 2024

Advertisement

Je vindt de kamer mooi, alles is zoals je het wilt, en je begrijpt niet wat er ontbreekt, wat het eindresultaat afzwakt: wat als het de deur is? Soms is het vernieuwen van het uiterlijk van de deur, zelfs met ogenschijnlijk verwaarloosbare details, alles wat nodig is om de sfeer van een hele kamer te veranderen of nieuw leven in te blazen... Of zelfs twee, want deuren zijn communicatie-elementen tussen verschillende ruimtes! Dus hoe kun je de deuren van het huis verfraaien zonder ze helemaal te vervangen? Laten we samen wat ideeën bekijken.

Advertisement

1. Een likje verf

@ingridfetell/Instagram

Je had deuren in een bepaalde kleur gekozen, misschien een neutrale tint die overal bij past, maar toen vond je ze niet meer mooi, ze werden onzichtbaar. Of je had te veel gedurfd met een kleur die op een bepaald moment in de mode was, maar sindsdien ben je van smaak veranderd en lijkt de rest van de kamer niet langer in staat om dat storende element te herbergen. Je zult het al begrepen hebben: de oplossing is om opnieuw te verven. Demonteer de deur, bereid het oppervlak voor en brengen dan kleur aan met kwasten of rollers, afhankelijk van het geval. Het resultaat is altijd verfrissend!

Advertisement

2. Stencils

royaldesignstudio.com

Opnieuw verven hoeft niet te betekenen dat je de hele kleur van de deur moet veranderen: het kan voldoende zijn om details toe te voegen, subtiel of met een opvallender contrast. Als je niet weet hoe je uit de losse hand moet tekenen en verven, gebruik dan sjablonen van de juiste grootte om de ruimtes die je wilt versieren op te vullen.

Je kunt zelfs zelf wat patronen tekenen, ze afdrukken en uitknippen: DIY stencils, perfect voor wie een beetje vertrouwd is met knutselen!

3. Stickers

Amazon

Wil je de deur veranderen, maar zonder tijd te verspillen en zonder de mogelijkheid open te laten om in de niet al te verre toekomst van gedachten te veranderen? Het antwoord is stickers die een hele kant (of beide!) van de deur bedekken en deze veranderen in beroemde schilderijen, foto's met trompe l'oeil-effect en allerlei soorten afbeeldingen, eventueel ook op maat gemaakt! En als je er genoeg van hebt, is het verwijderen van een sticker nooit zo moeilijk als het vervangen van de verf!

4. Lijstwerk toevoegen

Amazon

Is de deur vlak en karakterloos? Als je lijstwerk toevoegt, is het niet langer saai, en je kunt dit doen door stukken hout te kopen die bewerkt zijn zoals jij wilt, of ook door multiplex planken uit te zagen, of met driedimensionale plakband die je gewoon op de juiste lengte hoeft te knippen en op de deur hoeft te plakken!

5. De deurgreep verwisselen

@frelanhardware/Instagram

Ook deurgrepen kunnen om wat voor reden dan ook te anoniem of saai worden en ze vervangen is eenvoudig - vooral voor binnendeuren die niet gepantserd zijn. Tussen online winkels en winkels om persoonlijk te bezoeken, snuffelend tussen innovatieve opties en geavanceerde ontwerpen, tot de zoektocht naar vintage stukken of stukken die vertellen over sommige van je passies, kan een eenvoudige handgreep een heel nieuw karakter geven aan de gebruikelijke deur.

Er is dus maar weinig voor nodig, zonder dat je een meubelstuk hoeft te vervangen dat soms erg duur kan zijn, om het plezier van het zien en gebruiken van dezelfde oude deur in huis te herontdekken!

Advertisement