Lege muren in de keuken: weg met die saaie muren met deze 10 opvallende decoraties

door Natasja

16 April 2024

Decoraties voor lege muren in de keuken
Advertisement

De rebus in de keuken: je hebt apparaten, noodzakelijke bovenkastjes en werkbladen geplaatst. Er is niets anders van fundamenteel belang om toe te voegen en er is geen ruimte (of reden) om een extra meubelstuk te plaatsen, maar toch hebben een aantal muren lege, saaie delen. Het creëert een onevenwicht, het zijn ruimtes waar je verder niks aan hebt en het is zonde om ze niet te benutten. Dus hier zijn enkele creatieve ideeën om van de gelegenheid gebruik te maken en de keuken smaakvol in te richten.

Advertisement

1. Kunstige snijplanken

snijplanken aan de muur

amelialawrencestyle.com

Houten snijplanken zijn altijd erg mooie voorwerpen om naar te kijken, vooral als ze speciale vormen hebben, uniek zijn afgewerkt en van verschillende houtsoorten gemaakt zijn. Soms kopen we ze vooral omdat ze mooi zijn, maar gebruiken we ze niet veel, vooral als je bang bent voor al het vuil dat het meeste voedsel erop achterlaat en dat er met veel moeite weer vanaf gaat. In dat geval kunnen ze allemaal een plaatsje krijgen als kunstwerken aan de muur.

Advertisement

2. Keramiek tentoonstellen

keramische borden op een witte muur

@mariecarolinewillms/Instagram

Niet alleen kommetjes en schalen die je van reizen hebt verzameld of cadeau hebt gekregen van vrienden en familie, maar ook gewoon een paar borden of kommen die alleen overgebleven zijn, zonder de rest van het servies en die je nooit ergens bij kunt matchen, maar die op zichzelf wel een mooi stuk zijn: ze kunnen allemaal decoraties worden om de lege muur op te vullen.

3. Allerlei soorten oud keukengerei, zoals bakvormen

bakvormen aan de muur

Joanne Pio via freutcake.com

Dit idee, om keukenvoorwerpen te recyclen als kunstelementen om muren te versieren, werkt met alles: opscheplepels, onderzetters, delen van de koffiepot en zelfs bakvormen en bakplaten. Dit laatste idee werd ook in praktijk gebracht bij een bakkerij in Pasadena, Bittersweet Treats.

4. Manden van natuurlijke vezels

strooien manden aan de muur

Pinterest

De keuken is de kamer van het huis waar de aantrekkingskracht van natuurlijke materialen het grootst is, waar een rustieke stijl heerst in alle mogelijke afleidingen. De kunstgalerie kan dus ook gemaakt worden met riet, stro, rotan en soortgelijke voorwerpen, zoals onderzetters, manden en korven!

5. De gigantische rol om op te schrijven

papierrol aan de muur bevestigd

thriftydecorchick.com

Als alternatief voor het klassieke whiteboard of het kleine krijtbord is een rol papier waarop je van alles kunt schrijven erg handig, maar ook mooi om te zien. Boodschappenlijstjes, recepten en zelfs berichtjes die je dierbaren kunnen lezen... Je kunt er van alles op schrijven!

Advertisement

6. Extra groot schoolbord

een keukenmuur geverfd met krijtbordverf

thriftydecorchick.com

Als je liever altijd op hetzelfde oppervlak schrijft en wist als bij schoolborden, dan kan je de hele lege muur omtoveren in een schoolbord, met de juiste verf.

7. Modieuze muurbekleding

accentmuur in houten latten

@shellychicboutique/Instagram

Wil je de lege muur metdie saaie verf niet meer zien? Bedek dat deel van de muur dan met iets moois. Dat kan behang zijn, maar ook de supertrendy houten latten die de laatste jaren zo populair zijn.

Advertisement

8. Ruimte voor kunst, echt!

ingelijste foto's aan de muur

somuchbetterwithage.com

We hebben het gehad over "galerijen" van voorwerpen die kunstgalerijen nabootsen, maar wie verbiedt je om schilderijen en lijsten te maken met alles wat je esthetische gevoel aanspreekt?

Het kunnen schilderijen zijn van elke stijl en afmetingen, prints, posters (zelfs van stof!), je foto's, allerlei soorten illustraties, ansichtkaarten, zelfgemaakte schilderijen van elk materiaal dat je maar kunt bedenken... Laat je verbeelding maar de vrije loop!

9. Planten zijn altijd goed

potten met aromatische planten aan de muur

wellandgood.com

Als de muur in kwestie genoeg natuurlijk verlicht is om planten te laten overleven, kan het de ideale ruimte zijn voor aromatische kruiden of andere planten die in potten passen die aan de muur zijn bevestigd.

Advertisement

10. Alle bekers

houten display met keramische bekers

Pinterest

Neem een kast met veel gelijke vakken en vul hem met alle bekers die je hebt: het is handig en decoratief en helemaal onweerstaanbaar!

Welk idee zou jij kiezen?

Advertisement