De wasmachine grondig reinigen is eenvoudig met de juiste natuurlijke middelen

door Natasja

20 September 2023

De wasmachine grondig reinigen is eenvoudig met de juiste natuurlijke middelen
Advertisement

De wasmachine is een van de huishoudelijke apparaten die je dagelijks het meest gebruikt, omdat het helpt om kleren en huishoudlinnen altijd perfect schoon, geparfumeerd en ontsmet te houden. Daarom is het een van de belangrijkste hulpmiddelen die je gebruikt en is het belangrijk om hem altijd perfect schoon en hygiënisch te houden, zodat hij efficiënt blijft werken.

Deze taak kan soms echter erg vermoeiend zijn door de voortdurende ophoping van vuil en kalkaanslag door voortdurend gebruik. Om nog maar te zwijgen van wasmiddelresten, die de verschillende onderdelen van de wasmachine kunnen vervuilen en onaangename geuren kunnen ontwikkelen.

Met natuurlijke middelen is het echter mogelijk om in slechts een paar stappen een grondige reiniging te bereiken als je de juiste methode volgt. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je de wasmachine het beste kunt onderhouden.

Advertisement

Grondige reiniging van de wasmachine met natuurlijke methoden

Grondige reiniging van de wasmachine met natuurlijke methoden

Creativo

Het eerste wat je moet doen om de wasmachine effectief schoon te maken, is een lege was uitvoeren om ervoor te zorgen dat de trommel en de interne onderdelen volledig worden gereinigd. Je kunt dit effectief doen door gebruik te maken van verschillende natuurlijke middelen:

  • azijn: je kunt elk type azijn gebruiken, van gewone witte wijnazijn tot appelciderazijn tot witte alcoholazijn. Giet een glas azijn rechtstreeks in de trommel en start een lege  lege wascyclus op hoge temperatuur om een perfecte hygiëne te garanderen;
  • baking soda: een ander perfect middel om de wasmachine te reinigen en te ontsmetten, giet 100 gram direct in de trommel; start ook in dit geval een  lege wascyclus op hoge temperaturen;
  • citroenzuur: tot slot stellen we een laatste middel voor met ontkalkende en ontsmettende eigenschappen; los 150 gram citroenzuur op in 1 liter lauw water, giet de oplossing in de trommel en start de lege wascyclus.

Nu de belangrijkste onderdelen van de wasmachine schoon en ontsmet zijn, is het tijd om de externe onderdelen te verzorgen.

Advertisement

Volledige reiniging van de externe onderdelen van de wasmachine

Volledige reiniging van de externe onderdelen van de wasmachine

Creativo

Ga voor externe onderdelen als volgt te werk:

  • het wasmiddelbakje moet uit de behuizing worden gehaald en worden gedrenkt in een mengsel van lauw water en 3 eetlepels baking soda; voor een efficiëntere reiniging van hardnekkig vuil voeg je 3 eetlepels citroenzuur of een glas witte azijn aan het mengsel toe. Bij schimmel daarentegen kun je waterstofperoxide en een tandenborstel gebruiken;
  • de afdichting moet altijd droog blijven, dus laat hem na elke wasbeurt drogen en veeg hem regelmatig af met een pasta van baking soda, azijn en citroensap met een zachte doek.
  • tot slot kan het filter uit de behuizing worden gehaald en onder stromend water worden afgespoeld; laat het vervolgens weken in een oplossing van lauw water en azijn voor een perfecte hygiëne.

De wasmachine is nu perfect schoon, ontsmet en zal altijd efficiënt zijn!

Advertisement