Verwijder kringen van bloempotten uit de vloer met deze effectieve natuurlijke middelen

door Natasja

23 September 2023

Verwijder kringen van bloempotten uit de vloer met deze effectieve natuurlijke middelen
Advertisement

Bloempotten zijn ongetwijfeld een van de beste manieren om je balkons en terrassen te verfraaien en te decoreren, maar ze hebben ook nadelen. Een van de meest voorkomende is de vorming van lelijke vlekken onder potten en schotels door irrigatiewater, waardoor kalk- en grondresten op de tegels kunnen neerslaan.

Het verwijderen van deze vlekken kan omslachtig en riskant zijn, omdat het gebruik van agressieve chemische reinigingsmiddelen de tegels onherstelbaar kan beschadigen. Er zijn echter een aantal even effectieve natuurlijke middelen die alle vlekken van balkons en terrassen verwijderen zonder de tegels op enigerlei wijze te beschadigen.

We stellen hieronder de meest geschikte natuurlijke methoden voor om dit vervelende probleem in een handomdraai te verhelpen.

Advertisement

Kringen van bloempotten uit de vloer verwijderen

Kringen van bloempotten uit de vloer verwijderen

Creativo

Er zijn verschillende natuurlijke middelen waarmee je het probleem van kringen op de balkonvloeren zonder schade kunt oplossen:

  • witte azijn: witte acoholazijn is een perfect middel om vlekken van bloempotten van de balkonvloeren te verwijderen; maak het aangetaste gebied vochtig en wrijf het vervolgens krachtig met een niet-schurende spons bevochtigd met azijn om de vlekken effectief te verwijderen. Dit middel verwijdert niet alleen alle vlekken, maar laat de vloer ook perfect glanzen;
  • gele zeep: we raden je ook een zeer nuttig middel voor vloeren aan, dat net zo effectief zal zijn bij het verwijderen van vlekken; smeer een klein balletje gele zeep op een niet-schurende spons en gebruik het om het bevlekte deel van de vloer te schrobben en spoel af met veel water.

Advertisement

Hoe kringen van bloempotten uit de betonnen vloer te verwijderen

Hoe kringen van bloempotten uit de betonnen vloer te verwijderen

Pixabay

Als de vloeren van beton zijn, kun je verschillende middelen proberen: als de vlek vers is, probeer dan eerst een beetje lauw water en een paar druppels afwasmiddel. Als je vlek daarentegen erg vastgekoekt is en zeep niet effectief genoeg is, kun je twee andere natuurlijke middelen proberen die meestal erg nuttig zijn bij het schoonmaken:

  • witte azijn: je kunt het rechtstreeks op de vlek spuiten en het een paar minuten laten inwerken voordat je met een spons wrijft en afspoelt met lauw water, het zal de vlek in een mum van tijd doen verdwijnen;
  • citroen: neem het sap van een citroen en verdeel het op de betonnen vloer, direct op de vlek. Laat het een paar minuten zitten, maar laat het sap niet helemaal opdrogen, en veeg het daarna af met een spons. Herhaal deze handeling indien nodig een paar keer voordat je het afspoelt met lauw water.

Nu zijn je balkons helemaal vrij van vlekken!

Advertisement