't Is een bijzondere remedie maar deze pil laat planten bloeien, proberen dus voor weelderige groei

door Skip

22 Augustus 2023

't Is een bijzondere remedie maar deze pil laat planten bloeien, proberen dus voor weelderige groei
Advertisement

Iedereen wil graag zien dat zijn planten groeien met heel gezonde blaadjes en kleurrijke bloemen. Om dat voor elkaar te krijgen kunnen we terugvallen op verschillende technieken en vooral ook op een grote verscheidenheid aan producten die fungeren als bemesting, die onze lievelingsvariëteiten maximaal tot bloei laat komen. Dat resulteert dan in een decor dat echt een lust is voor het oog.

Er zijn vele stoffen die van pas kunnen komen om planten te laten groeien en dat ze zich lekker voelen. Elke plant heeft een andere behoefte. Wist je echter dat je ook zou kunnen proberen iets te geven wat wij mensen zelf ook nemen voor de gezondheid? Er is online een populaire truc te vinden waarbij planten multivitaminepillen krijgen die wij zelf ook kunnen nemen. Werkt het? We duiken erin.

Advertisement
Jernej Furman/Flickr, Wikimedia Commons

Jernej Furman/Flickr, Wikimedia Commons

Het gaat om een wonderlijke truc waardoor veel mensen met groene vingers worden betoverd omdat het een niet-dure en voor iedereen haalbare oplossing is. Er moet echter wel een beetje worden opgepast. Er moet namelijk rekening mee worden gehouden dat, hoe zeer we allen ook levende wezens zijn, planten en mensen toch verschillende organismes zijn die stoffen op verschillende manieren in zich opnemen.

Planten hebben buiten stoffen als fosforus, kalium, stikstof ook behoefte aan enkele vitamines, al maken ze daarvan al veel zelf. Er zijn onderzoeken gedaan, bijvoorbeeld op een simpele plant als peterselie, waaruit is gebleken dat enkele supplementen een handje kunnen helpen.

Men heeft om precies te zijn waargenomen dat planten een supplement wel bevalt waarin calcium en vitamine D zit. Dit zijn stoffen die groeibevorderend werken en je dus sterkere, bloeiende planten ziet. Er zijn echter ook andere stoffen die vaak in deze pillen en supplementen zit, die wij nemen voor ons dagelijks welbevinden die echter schadelijke uitwerkingen op planten hebben. Dat is het geval met ijzer en vitamine C.

Hoe kan je ervoor zorgen dat je voordeel trekt uit de goede stoffen? Daar is eigenlijk een hele simpele manier voor: zo nu en dan moet je een supplemententablet van vitamine D en/of calcium oplossen in het water dat je aan planten geeft. Wees er zeker van dat je ook de aarde rondom de stam bewatert en dat je geen water morst op de bladeren.

Deze benadering ooit geprobeerd?

Advertisement