Eierschalen en plakband kunnen samen een waanzinnig mooie combi vormen

door Skip

27 Augustus 2023

Eierschalen en plakband kunnen samen een waanzinnig mooie combi vormen
Advertisement

Door te doe-het-zelven kan je talloze handige en bruikbare ideeën omzetten in realiteit en gebruik je hierbij soms dingen die normaal gezien de prullenbak in zouden verdwijnen, gewoon door je fantasie de vrije loop te laten en lekker creatief te zijn. Dankzij het doe-het-zelven kunnen afval, ongebruikte materialen en gewone goedkope basisproducten op miljoenen manieren worden omgetoverd in iets anders. Je kan met doe-het-zelven dus veel voordeel behalen en wordt dat daarom ook alom gewaardeerd. Die vele voordelen die je uit deze hobby kan halen zijn bijvoorbeeld dat je geld bespaart en dat je het milieu een beetje helpt door materialen te recyclen die anders op de afvalberg zouden belanden. Je kan er ook zelf enorm veel voldoening uit halen omdat je gewoon iets zelf gemaakt hebt met je eigen handen, waarbij je soms gewoon vanaf nul begint.

Eierschalen zijn bijvoorbeeld heel erg veelzijdig en bruikbaar in het doe-het-zelfgebeuren en als je die in combinatie met plakband gebruikt kunnen er vele mooie unieke en originele dingen ontstaan waar je echt trots op kan zijn. Wat kan je allemaal maken met deze twee basisproducten?

Pixabay/Creativo

Pixabay/Creativo

Er bestaat een oeroude techniek en dat is eiermozaïek maken. Dit heeft zijn oorsprong in Azië en werd daar gedaan om de handvatten van samoeraizwaarden te versieren. Niet alleen dat. Ook voor kammen, harnassen, huisartikelen, theeservies en schilderijen uit China en Viëtnam werd het gebruikt. Bij deze techniek worden losse eierschalen op het te versieren oppervlak geplakt en dan meermaals overschilderd en dan later wordt gepolijst en gepoetst. Je kan deze versimpelde techniek gebruiken om je eigen versieringen mee te maken, je zult er schitterende resultaten mee boeken. Je kunt verschillende dingen maken met deze methode:

  • sieraden:je kan het bijna niet geloven maar toch kun je prachtige sieraden maken door schoongemaakte eierschalen en plakband te gebruiken. Breek de eierschalen op in kleine stukjes die je vervolgens verspreid over het plakband neerlegt. Leg hier dan nog een laag plakband overheen en snijd alles vervolgens uit in de vormen die je wilt. Je kunt oorbellen maken hangers en zeer unieke sieraden voor aan een ketting met deze methode. Je kan je sieraden nog verder personaliseren door de eierschalen eerst een kleur te geven voordat je ze ergens in gaat verwerken.
  • versieringen voor in huis:eierschalen die nog heel zijn en ingekleurd en zijn bedekt met plakband kunnen prima dienstdoen als kleine potjes voor kleine plantjes. Eierschalen in stukjes kunnen echter ook onderdeel worden van een mozaïek dat als versiering kan worden gebruikt van borden schotels bekers, tafelstukken pannenonderzetters en tegels.
  • Kandelaar:een lege schone afgeplakte gekleurde eierschaal kan de perfecte kandelaar zijn die 's avonds bijdraagt aan een magischere sfeer.

Begin maar alvast met bewaren van eierschalen!

Advertisement