Heb je een glazen colaflesje in huis? Waarom gebruik je die niet om fantasierijke creaties mee te maken?

door Natasja

26 Oktober 2023

Heb je een glazen colaflesje in huis? Waarom gebruik je die niet om fantasierijke creaties mee te maken?
Advertisement

Misschien wel het bekendste drankje ter wereld dat erin geslaagd is om overal onmiddellijk herkend te worden: we hebben het over Coca Cola, dat van zijn gewelfde flesje een waar icoon van de populaire cultuur heeft gemaakt. En dat al heel lang!

Coca Cola wordt nog steeds in dat glazen flesje verkocht, in zowel grote als kleine formaten, en zelfs bekende ontwerpers hebben hun grafische vormgeving gebruikt om het flesje 'aan te kleden' voor speciale gelegenheden en collector's editions. Maar ook in huis kun je er een echt artistiek, soms zelfs nuttig voorwerp van maken. Hieronder vind je een aantal ideeën voor creatieve recycling van glazen Coca Cola-flesjes.

Advertisement

Een glazen flesje kan ook een prachtig vaasje worden!

Net als elke andere voldoende brede fles, is een Coca Cola flesje perfect om een vaasje met bloemen van te maken. Dus zelfs een enkel flesje met een paar stelen erin is een leuke en eenvoudige manier om een tafel of meubelstuk te versieren, maar je kunt ook verder gaan en plantenbakjes maken om aan de muur te hangen!

Advertisement

En om het een extra tintje te geven, kun je het ook in elke gewenste kleur verven. Er zijn duizend technieken om dit te doen. Maar als je de indruk wilt wekken dat de fles al gekleurd was, moet je verf aan de binnenkant gebruiken. Op dat moment is het echter een geschikte vaas voor kunst- of droogbloemen, maar niet erg geschikt voor water en snijbloemen.

Het colaflesje staat weer op tafel, maar met een ander doel

De kleinste flesjes kunnen schattige peper- en zoutdispensers worden! Het enige wat je hoeft te doen is doppen vinden die passen en die doorboord zijn - of ontdekken hoe je ze doorboort!

Als je vervolgens een geschikte dispenser toevoegt, heb je flessen olie, maar ook een waarin je zout of andere kruiden kunt bewaren!

Over dispensers gesproken... Het colaflesje dat zeep serveert is een idee!

Het wordt ook gedaan met andere flessen met iconische vormen, zoals die van bepaalde sterke dranken. Waarom ook niet met het Coca Cola flesje? Een beetje zeep en het is erg handig in de keuken of badkamer!

Advertisement

Versier colaflesjes naar wens

Wil je de vorm van de fles behouden, maar spelen met de kleuren en het uiterlijk van het oppervlak? Je kunt de fles niet alleen schilderen, maar ook bedekken met touw, draad of linten. Je kunt er ook voorwerpen op lijmen en zelfs pleisteren met hetzelfde voegmiddel dat voor tegelvoegen wordt gebruikt.

Van colaflesjes tot lampen

Neem een paar lichtsnoeren op batterijen, steek ze in elk colaflesje en je hebt lampen of lantaarns die je overal mee naartoe kunt nemen, in huis of in de tuin.

Advertisement

Je kunt de flesjes zelfs ophangen met lampjes, zodat het plafondlampjes worden!

Of de flesjes zelf kunnen een onvergetelijke kroonluchter versieren!

Advertisement

Ook hier kan een grote fles of meerdere kleine flesjes dienen als onderstel voor een tafellamp. Een lampenkap en weinig anders, en hier heb je een originele creatie om het huis mee in te richten.

Coca cola voor de feestdagen!

Coca Cola is zo beroemd dat het de manier waarop we Kerstmis beleven heeft kunnen veranderen... Dus waarom de flesjes niet gebruiken als feestelijke versiering?

Welke knutselwerkje zou jij willen maken met een colaflesje?

Advertisement