Alle meubels met pallets die je kunt maken om de hal te verfraaien

door Natasja

27 Mei 2024

Advertisement

Een ongeorganiseerde hal is een slecht visitekaartje voor elk huis. Daarom wordt de hal aak ingericht met meubels die niet alleen decoratief zijn, maar ook helpen om alles netjes te houden. En doe-het-zelvers kunnen die gemakkelijk maken door pallets te recyclen. Hiermee kun je vrijwel elk type meubel maken dat gewoonlijk nodig is in de hal van een huis, afhankelijk van de beschikbare ruimte en de verschillende behoeften. Kijk maar eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

1. Schoenenkasten met pallets

Avenueonetwenty/Pinterest

Het enige wat je echt nodig hebt, is een pallet die je naar wens kunt neerzetten en afwerken: zo heb je een smal rek om al je schoenen op te zetten in de hal. Voor wie de gewoonte heeft om de schoenen uit te doen en op slippers of pantoffels door het huis te lopen, is zo'n soort schoenenrek erg handig!

Advertisement

naturallivinghomestead.com

Pallethout kan ook worden gebruikt om planken te maken die aan de muur kunnen worden bevestigd als er weinig vloerruimte is of als die al bezet is. Het is een beetje alsof je de pallet in verschillende delen splitst en ze afzonderlijk op de muur plaatst!

christofix.com

Je kunt gerecyled hout ook gebruiken voor een meubelstuk dat het midden houdt tussen een consoletafel en een schoenenrek: het zijn grote planken waar je van alles op kunt zetten, niet per se schoenen!

2. Zitjes die ook schoenenrekken kunnen zijn

𝓐𝓷𝓪𝓵𝓲/Pinterest

Een andere mogelijke crossover is die van een schoenenrek dat ook een zitje heeft, zodat je veel handig kunt gaan zitten en je schoenen kunt uittrekken zonder het risico op ongelukken (als je op één voet hinkelt... ). Als je de pallets zo maakt dat je een steunvlak hebt dat groot genoeg is, hoef je er alleen maar wat kussens op te leggen en je bent klaar!

bonbonbreak.com

Je kunt ook tutorials vinden die iets meer afgewerkte modellen voorstellen: je moet de pallet helemaal uit elkaar halen, het hout goed behandelen en alle maten opnemen, maar het resultaat is de moeite waard. En je zou zelfs eenvoudige bekleding kunnen proberen om de stoel comfortabeler te maken!

Advertisement

Pinterest

Een beetje rustiek, maar niet te veel; een bankje als dit is perfect in een gang of veranda die als overgang fungeert tussen de binnen- en buitenkant van het huis, maar zou ook mooi staan in de hal. Als je het zelf maakt, kies je de afmetingen die het beste passen bij de beschikbare ruimte, maar je kunt ook zelf bepalen hoe je de ruimte van elke plank onder de zitting vormgeeft!

3. Planken en rekken

Lynette Scronce/Pinterest

Waarom zou je de muren van de hal leeg laten? Ook daar kun je je eigen stijl laten zien en rekjes gebruiken om te decoreren met foto's, vazen en allerlei soorten accessoires. En je kunt eenvoudig rustieke rekjes maken met pallethout!

Advertisement

Rachel Bartels/Pinterest

Planken en rekken, ook hele kleine, kunnen vervolgens worden gebruikt om een meubelstuk voor de post te creëren, zodat er ergens anders geen rommel ontstaat voordat alle enveloppen goed zijn gesorteerd!

4. Kapstok

cherrytreegallery/Etsy

Wat is er nog meer nodig in de hal? Een kapstok! Voor alle jassen, sjaals, mutsen en al het andere dat je klaarhangt voor gebruik als je naar buiten gaat en dat je zo niet elke keer mee hoeft te nemen naar de kamer of kledingkast.

Advertisement

5. Consoletafel

kleinworthco.com

Je houdt er niet van om de schoenen in het zicht te hebben in de hal, maar je ziet de hal ook niet graag zonder meubels? Dan heb je misschien een consoletafel nodig, het smalle soort dat weinig ruimte inneemt en goed tegen de muur aanzit. Een pallet met een mooie plank om decoratieve voorwerpen op te plaatsen of misschien ook met vakken voor het legen van zakken, is een idee om te overwegen.

remodelaholic.com

En ook in dit geval bepaalt de grootte van het huis de uiteindelijke look van je DIY meubels!

Zitten er een aantal ideeën voor jou tussen om de look van de hal te vernieuwen?

Advertisement