14 creatieve en leuke projecten voor het organiseren en netjes houden van kopjes en mokken

door Natasja

30 Juni 2023

14 creatieve en leuke projecten voor het organiseren en netjes houden van kopjes en mokken
Advertisement

Thee- en koffiekopjes zijn vaste prik in keukens en lijken zich op onverklaarbare wijze buiten alle proporties te vermenigvuldigen, totdat ze uit de kasten komen en het aanrecht of de tafel bezetten. Je hoeft geen groot liefhebber van thee, koffie en warme dranken in het algemeen te zijn om altijd een goed gevulde voorraad in de kasten te hebben. En vaak weet je niet goed hoe je ze moet gebruiken om de ruimte in de keuken te optimaliseren en het geheel netter te maken.

Of het nu gaat om eenvoudige haken om aan de muur of aan een plank te hangen, kolomkastjes, rekjes of complexere constructies, er zijn veel projecten die je kunt maken om de kopjes zo te organiseren dat ze zo min mogelijk ruimte innemen. We stellen hieronder 14 creatieve en leuke projecten voor om inspiratie uit op te doen.

Advertisement

1. Eerst koffie

Een eenvoudige houten plank met haken om al je kopjes aan op te hangen, altijd klaar voor gebruik.

Advertisement

2. Minimalistisch

Een serie eenvoudige witte boven elkaar geplaatste planken is de perfecte oplossing voor wie van een strakke, eenvoudige en overzichtelijke stijl houdt.

3. Kleine rekje

Als je een thee- en koffiehoekje op de aanrecht hebt, koop dan een klein kopjesrekje of maak het zelf.

4. Hoekkolom

Als je een hoekje vrij hebt in je keuken, waarom maak je er dan niet optimaal gebruik van met een smalle hoekkolom? Perfect voor de kopjes!

5. Kopjeshouder voor een industrieel aanrecht

Als je van de industriële stijl houdt, is een metalen kopjeshouder echt iets voor jou. Met genoeg ruimte om al je kopjes uit te stallen, kun je hem staand op het aanrecht gebruiken of hangend aan de muur met een haak.

Advertisement

6. Pallet

Wie zegt dat kleine pallets niet hergebruikt kunnen worden als meubelstuk? Een rek voor je kopjes is er de ideale functie voor!

7. De klim naar koffie

Een rek in de vorm van een ladder is een origineel idee om de kopjes op te zetten. Je kunt het zowel naar boven als naar beneden gebruiken met de haken onder de planken.

Advertisement

8. Haak voor onder de kast

Als je gewoon op zoek bent naar een manier om de bovenkasten beter te benutten, dan is de haak voor onder de kast de juiste oplossing. Hiermee kun je je hangende kopjes opbergen terwijl de ruimte eronder vrij blijft.

9. Een boom van kopjes

Als je van DIY en rustieke voorwerpen houdt, dan vind je het idee van een tak die als een boom van de vloer tot het plafond reikt zeker leuk. Je kunt er haken voor je kopjes aan hangen en het zal er prachtig uitzien.

Advertisement

10. Rails met haken

Wat dacht je van eenvoudige rails met haken aan de muur? Perfect voor het opbergen van kopjes, lepeltjes en zelfs je thee- en koffieverpakkingen.

11. Een kopje voor elke thee

Elke thee correspondeert met zijn eigen kopje in deze thee- en kruidentheekast.

Advertisement

12. Rek

Hang de kopjes aan een rek onder het bovenkastje. Een perfecte manier om de ruimte te optimaliseren.

13. Metalen kopjeshouders

Als je van moderne stijl houdt, moet je wel een metalen kopjeshouder kiezen. Lichtgewicht, essentieel, met strakke lijnen, richt het de ruimte in zonder zwaar te zijn. En hij heeft alle ruimte die je nodig hebt om je kopjes op te bergen.

Advertisement

14. Wandrooster

Met een metalen rooster aan de muur heb je de kopjes altijd bij de hand.

Aan welk ontwerp geef jij de voorkeur?

Advertisement