10 tijdloze ideeën voor het renoveren van je keukenhoek

door Natasja

24 Juni 2023

10 tijdloze ideeën voor het renoveren van je keukenhoek
Advertisement

Een spatwand is een onmisbaar accessoire in de keuken om de muren te beschermen tegen spatten van voedsel, water en om kleine of grote culinaire ongelukjes die kunnen overkomen tijdens het bereiden van de maaltijden snel te kunnen verhelpen. Als je de wens hebt om je keuken te veranderen, kan het installeren of vervangen van een spatwand een geweldige manier zijn om het uiterlijk van deze ruimte volledig te veranderen zonder een al te grote investering te doen in termen van tijd, geld of moeite.

Als je bang bent dat je je nieuwe spatwand meteen beu bent, stellen we de volgende 10 tijdloze ideeën voor die perfect bij elke stijl passen en hun schoonheid nog jaren zullen behouden.

Advertisement

1. Witte tegels

Witte tegels kunnen echt worden aangepast aan welke stijl je ook kiest voor je keuken, ze worden één met de muur, beschermen die discreet en maken hem gemakkelijker schoon te maken. Je kunt ervoor kiezen om klassieke tegels te installeren of, eenvoudiger, zelfklevende tegels aan te brengen, het resultaat zal nog steeds heel elegant en aantrekkelijk zijn.

Advertisement

2. Hout

Liefhebbers van de warme omhelzing van hout zullen een spatwand van dit materiaal zeker waarderen. Het maakt de kamer meteen warmer en gezelliger en is ook perfect voor modernere keukens, die het risico lopen er te kil uit te zien.

3. Bakstenen

De bakstenen spatwand is perfect voor wie zijn of haar keuken een rustieke look wil geven en past ook goed bij koelere, modernere roestvrijstalen apparaten. Ook hier kun je kiezen voor het zelfklevende alternatief, dat veel gemakkelijker aan te brengen en te vervangen is.

4. Geometrisch

Tegels met geometrische vormen zijn perfect om diepte in de ruimte te creëren en de aandacht te trekken zonder alle andere elementen in de keuken te overheersen, vooral als ze effen zijn of een subtiele kleurencombinatie hebben.

5. Gekleurde tegels

Gekleurde tegels zijn perfect om persoonlijkheid en warmte te geven aan de keuken, die meteen gezelliger wordt dankzij hun felle kleuren. Ze contrasteren mooi met het meubilair en je vindt ze ook in zelfklevende versie.

Advertisement

6. B ij het aanrecht passend

Een uitstekende manier om een keuken te verfraaien met geraffineerde details is om de spatwand af te stemmen op het aanrecht, zodat er een eenheid ontstaat tussen de twee oppervlakken die de aandacht vestigen op het granieten, kwarts of andere stenen aanrecht. De homogeniteit van het resultaat maakt schoonmaken ook eenvoudiger.

7. Natuursteen

Natuursteen is perfect als je de warme sfeer van berghutten wilt nabootsen. Het is zeer geschikt voor zowel binnen- als buitenkeukens en geeft ze een tijdloze uitstraling.

Advertisement

8. Gekleurd glas

Als je op zoek bent naar een moderne, originele en gemakkelijk schoon te maken oplossing, dan is gekleurd glas iets voor jou. Kies neutrale of gemakkelijk aan te passen tinten zoals blauw of groen. Ze zullen echt prachtig zijn.

9. Kiezelstenen

Als je op zoek bent naar een opvallende spatwand, kies dan voor kiezelstenen: een materiaal dat je niet verwacht op een keukenwand, maar dat het geheel toch een tijdloos elegante en verfijnde look geeft.

Advertisement

10. Spiegel

Als je van een moderne, stedelijke stijl houdt, maar geen klassieke metrotegels wilt, is een spiegel perfect voor je keuken. Het geeft de ruimte niet alleen een moderne uitstraling, maar doet hem ook groter lijken. Combineer hem met roestvrijstalen apparatuur, witte meubels en aanrechten en glazen plafondlampen.

Welke spatwand heb jij gekozen voor je keuken?

Advertisement