Een perfect georganiseerde keuken in een paar eenvoudige stappen

door Natasja

02 Januari 2023

Een perfect georganiseerde keuken in een paar eenvoudige stappen
Advertisement

De keuken is de ruimte waar we het grootste deel van onze dagen doorbrengen, van het ontbijt zodra we 's morgens opstaan tot het slapengaan 's avonds. Het is niet alleen de plaats waar we koken en eten, maar vaak ook de plaats waar we onze gasten ontvangen en vrienden en familie vermaken. Daarom is het essentieel dat de keuken altijd goed georganiseerd is, zodat alles zijn plaats vindt en altijd binnen handbereik is, maar vooral zodat de sfeer altijd aangenaam en gastvrij is.

Maar hoe doe je dat als, hoe hard je ook probeert, de keuken altijd vanzelf weer rommelig wordt? Hier zijn verschillende ideeën ter inspiratie.

Advertisement

1. Keukengereihouderrasp

Recycle oude raspen als keukengereihouders: je geeft nieuw leven aan voorwerpen die je niet meer gebruikt en de pollepels krijgen eindelijk hun plaats.

Advertisement

2. Wijnglashouderhark

Heb je een oude hark en overweeg je hem weg te doen? Stop en denk na voordat je de afvalbak opent. Door hem aan de muur in de keuken te hangen, kan het een praktische wijnglashouder worden.

3. Literair messenblok

Oude boeken die nu nutteloos zijn, kunnen een uitstekend messenblok worden voor de keukenmessen.

4. Theetijd

Voor echte liefhebbers van warme dranken is dit de ideale oplossing voor de vele kopjes die je zeker in de keuken zult hebben. Alles wat je nodig hebt is een oud pallet, wat haken en een beetje fantasie.

5. Bestek altijd op zijn plaats

Lege blikjes kunnen een praktisch bestekbakje worden. Om laden vrij te maken van vorken en lepels.

Advertisement

6. Voorraadkast

Heb je weinig ruimte in de voorraadkast, maak dan gebruik van de vrije ruimte aan de muren van je keuken met planken. Vervang de pasta- en rijstboxen door mooie glazen potten, ze zullen een geweldige indruk maken.

7. De koffiehoek

Houd alles wat je nodig hebt voor een lekkere bak koffie netjes met boven elkaar geplaatste planken. Koffie, kopjes en suiker krijgen hun plaats en staan altijd klaar voor gebruik.

Advertisement

8. Deksels

Pandeksels zijn altijd moeilijk schoon te houden. Waarom hang je ze dan niet aan kastdeurtjes of deuren? Je hebt alleen een paar houten latjes nodig en je bent klaar.

9. Handdoeken

Hang een handdoekenrek aan de deur onder de spoelbak en het wordt eenvoudiger om je keuken een opgeruimdere uitstraling te geven.

Advertisement

10. Fruitmanden

Voor meer ruimte in de voorraadkast gebruik wandmanden voor groenten en fruit. Door haken toe te voegen kun je ook een oplossing vinden voor kopjes of handdoeken.

11. Rolhouder

Om de rollen bakpapier, folie, aluminiumfolie en keukenpapier op te bergen, wat dacht je van een wandrolhouder?

Advertisement

12. Plastic tassen

Plastic tassen vullen elke hoek van het huis en je hebt vaak geen idee hoe je ze moet opbergen. Hiervoor kun je een praktische tassenhouder gebruiken: die is heel eenvoudig te maken van stof of een oude plastic fles.

Advertisement