8 handige accessoires om de keuken netjes te houden

door Natasja

19 Januari 2023

8 handige accessoires om de keuken netjes te houden
Advertisement

Of je nu dagelijks of bijna dagelijks veel tijd doorbrengt in de keuken om lekkere gerechten te bereiden, of zeer weinig tijd hebt om een maaltijd te bereiden, de keuken is een plaats waar rommel bijna als bij toverslag lijkt te ontstaan. Het is altijd een uitdaging dit fenomeen in te perken en elke ruimte efficiënt te maken door het juiste compromis te vinden tussen gemak en stijl.

Er zijn duizend trucs te benutten, mede afhankelijk van het soort gebruik van de ruimte zelf en vooral van de kenmerken van de ruimte en het meubilair, maar er is een reeks tamelijk universele accessoires die voor vrijwel iedereen nuttig zijn. Hier zijn er acht die je misschien ten volle wilt benutten.

Advertisement
Tetiana Shcherbyna/Amazon

Tetiana Shcherbyna/Amazon

Draaibakken: er zijn vele maten en materialen, ook die met twee niveaus en demontabele delen. Ze werden gemaakt om op een handige manier voedsel te serveren in het midden van een grote tafel waar veel mensen zitten, maar worden nu veel gebruikt in voorraadkasten en zelfs in de koelkast, en op een hoek van de keukenplanken, om die kleine potjes die het meest worden gebruikt op één plaats te houden.

Advertisement
IKEA

IKEA

Kruiden: daarvoor kunnen ook verschillende houders worden gebruikt, maar als je nog een lade vrij hebt, een direct onder het aanrecht, en beter nog als die zich in de buurt van het fornuis bevindt, dan is dat de beste plaats om ze te plaatsen. Om ze netjes te houden en gemakkelijk te pakken, zijn er een soort schuine (of ook platte) bakjes, met groeven waarin je potjes van verschillende grootte kunt plaatsen.

Amazon

Amazon

Transparante bakken voor luchtdichte levensmiddelen: granen, meel, peulvruchten, pasta... Al deze dingen nemen in hun verpakking veel meer plaats in dan in een speciale bak. Investeer in sterke exemplaren met een goede luchtdichte afsluiting en je kunt ze overal gebruiken.

Amazon

Amazon

Koelkast- of voorraadbakken met een handvat: wanneer je iets uit de bovenste schappen van de voorraadkast of uit een van de schappen van de koelkast moet pakken, gaat alles sneller en beperk je het risico dat je andere voorwerpen laat vallen.

Amazon

Amazon

Metalen hangmanden: de manden die ook in kantoren worden gebruikt, werken ook voor open keukenplanken. En andere hebben beugels om verticaal op te hangen, ideaal voor de binnenkant van kastdeuren. Veel meer opbergruimte voor van alles.

Advertisement
Merigreis/Amazon

Merigreis/Amazon

Verstelbare ladeverdelers: er is altijd wel een lade vol duizend verschillende hulpmiddelen. Maar dan is rommelen naar wat je nodig hebt frustrerend.... Totdat je alles een beetje scheidt door middel van verdelers die je naar wens kunt aanpassen.

Aurora/Amazon

Aurora/Amazon

Koekenpannenhouders: geen stapels pannen meer die wankel in evenwicht zijn en een absurd lawaai maken wanneer, zoals zo vaak gebeurt, er een omvalt omdat je probeert er een andere onder te schuiven.

Advertisement
Domenica/Amazon

Domenica/Amazon

Compacte keukenmeshouders, maar ook bestekhouders: er zijn nu veel modellen die echt efficiënt gebruik maken van de ruimte in de lade, door meerdere niveaus te creëren om ruimte te maken voor veel meer keukengerei, altijd netjes.

Welke accessoires voor het opruimen van de keuken zou je niet zonder kunnen?

Advertisement