Muren goedkoop versieren: 12 creatieve recycle-ideeën die je niet kunt missen

door Natasja

24 September 2023

Muren goedkoop versieren: 12 creatieve recycle-ideeën die je niet kunt missen
Advertisement

Lijken de muren van je huis te kaal? Je hoeft niet per se dure decoraties te kopen om ze vrolijker of interessanter te maken. Een paar eenvoudige voorwerpen en gerecyclede materialen zijn genoeg om de muren met minimale moeite en kosten te versieren. Verf, sponzen, sjablonen, maar ook gerecyclede materialen zoals houten planken, pallets, bloempotten, oude fotolijstjes en kranten kunnen de perfecte basiselementen zijn om echt unieke en originele decoraties te maken.

Het enige wat je hoeft te doen is je verbeelding en creatieve geest je te laten leiden bij het realiseren van prachtige gepersonaliseerde elementen op de muren; kijk bij de oude voorwerpen die je hebt, er is vast wel iets dat je de juiste creatieve impuls geeft. En als je nog steeds moeite hebt met het vinden van het juiste project, probeer dan inspiratie op te doen bij deze 12 goedkope, creatieve recyclingideeën.

Advertisement

1. Familiefoto

Een metalen rail en oude lijsten kunnen de kamer perfect versieren met een charmant familieportret.

Advertisement

2.Lege lijsten om muren te versieren

Een lege lijst en papieren figuurtjes zijn perfect om de muren te versieren met eenvoud en stijl.

3. Boeken aan de muur

Wat dacht je ervan om je passie voor boeken te laten zien door ze aan de muur te hangen?

4. Verticale tuin

Als je liever tuiniert om te ontspannen in je vrije tijd, waarom gebruik je de potten dan niet als muurdecoratie?

5. Decoraties van papier en nylondraad

Je hebt maar weinig nodig om een mooie en vrolijke decoratie voor de slaapkamer of kinderkamer te maken. Beleef net zo veel plezier als toen je een kind was met papierknipsels, flessendoppen of stukjes deeg die aan een nylondraad hangen om een gordijn te vormen.

Advertisement

6. Muren versieren met pallets

Pinterest

Een pallet is de perfecte decoratie voor je muren. Je kunt hem naturel laten voor een rustieker resultaat of in een kleur naar keuze verven en versieren met planten, lijsten of accessoires. Laat je fantasie de vrije loop!

7. Een passie voor koken

Is koken je grote passie? Dan heb je zeker een heleboel accessoires en keukengerei in huis. Wat dacht je ervan om ze te gebruiken om je muren te versieren?

Advertisement

8. Schoolbord aan de muur

Gebruik verf met krijtbordeffect om je muur gemakkelijk te versieren. Of het nu een deel is of de hele muur, je kunt het gebruiken om je notities of wijze en interessante zinnen op te schrijven.

9. Oude kozijnen

En als je oude raamkozijnen gebruikt als decoratie voor de muur? Je kunt ramen of deuren gebruiken, maar luiken zijn ook perfect.

Advertisement

10. Vintage effectdecoratie

Ken je die oude cassettebandjes die je al tientallen jaren niet meer hebt beluisterd? Als je ze nog niet hebt kunnen weggooien, kun je ze gebruiken als ongewone vintage wanddecoratie.

11. Versierde borden

Recycle je oude borden door ze te beschilderen of te versieren met de decoupagetechniek. Ze vormen een perfecte decoratie voor de kale muren.

Advertisement

12. Wandklok

En wat dacht je ervan om van je familiefoto's een wandklok te maken? Nuttig en mooi.

Aan welk project geef jij de voorkeur voor je huis?

Advertisement