Schoenrekken bij de ingang van het huis: 8 ongelooflijke projecten voor een opgeruimde hal

door Natasja

05 April 2023

Schoenrekken bij de ingang van het huis: 8 ongelooflijke projecten voor een opgeruimde hal
Advertisement

Je schoenen uittrekken zodra je het huis binnenkomt, is een goede gewoonte die helpt het huis schoner en hygiënischer te houden. Omdat ze altijd in contact staan met de grond, verzamelen schoenen veel ziektekiemen, die zich onvermijdelijk afzetten op alle oppervlakken waarmee ze in contact komen, inclusief de vloeren. Vuil dat in hun zolen blijft steken, kan ook oppervlakken beschadigen, vooral delicate. Juist daarom is het raadzaam je schoenen altijd in de hal te laten staan en je alleen blootsvoets of met pantoffels door het huis te bewegen.

Zonder goede organisatie dreigt de hal echter een chaotische opeenhoping te worden. Jassen, tassen, accessoires en schoenen moeten een duidelijk afgebakende en georganiseerde plaats krijgen. Voor hallen in alle soorten en maten zijn er tal van oplossingen mogelijk, die elk aan specifieke behoeften beantwoorden.

We stellen hieronder 8 ongelooflijke ontwerpen voor schoenenkasten voor de hal voor, die je kunt kopen of zelf kunt maken.

Advertisement

1. Kleine planken

Een eenvoudige oplossing voor hallen met weinig ruimte is het ophangen van kleine planken aan de muur. Ze nemen weinig ruimte in beslag en maken het mogelijk de schoenen netjes en zonder vloeroppervlak op te bergen. Je kunt ze ook aanpassen aan het aantal schoenen dat je moet opbergen en ze naar behoefte vergroten of verkleinen.

Advertisement

2. Bankje

Als je daarentegen op zoek bent naar comfort, dan is een bankje iets voor jou. Je kunt hem zelf maken door een krat of plank aan te passen met een kussen of een poef met opbergruimte kopen of zelfs een eenvoudig houten bankje gebruiken waaronder je manden of dozen opbergt of je schoenen opstelt. Laat je fantasie de vrije loop!

3. Gerecyclede kratten

Als doe-het-zelven je passie is, kun je een schoenenrek maken door oude houten of plastic kratten, zoals fruitkratten, opnieuw te gebruiken. Ook in dit geval is het project aanpasbaar aan het aantal schoenen dat je moet opbergen en kun je het aanpassen door de kratten naar wens te rangschikken en te kleuren.

4. Schoenhanger

Een andere ideale oplossing voor kleine hallen en voor wie geen vloeroppervlak wil innemen, is het installeren van haken aan de muur die je gebruikt om je schoenen op te hangen. Handig, snel, aanpasbaar en ruimtebesparend.

5. Kast met laden

De luiere mensen kunnen kiezen voor een kast met laden; die onttrekt schoenen aan het zicht en maakt het makkelijker om ze te pakken als je de deur uit moet.

Advertisement

6. PVC-buizen

Als recycling jouw sleutelwoord is, dan zijn deze laatste 3 oplossingen iets voor jou: met de eerste oplossing die we laten zien kun je pvc-buizen recyclen die je misschien over hebt na een verbouwing of de installatie van een tuinirrigatiesysteem. Snij de buizen gewoon op de gewenste lengte en hang ze aan de muur. Net als bij de kratten kun je zelf de vorm en kleur van je schoenenrek kiezen.

7. Kleerhangers voor schoenen

Heb je net je kledingkast opgeruimd en je kleerhangers vervangen? Gooi ze niet weg, maar hergebruik ze als schoenenrek. Maak een rek door de hangers te bevestigen aan metalen steunen zoals die voor rekken worden gebruikt, het is een handig, origineel en indrukwekkend idee.

Advertisement

8. Schoenflessen

We sluiten af met een recyclingidee voor plastic verpakkingen: je kunt plastic flessen, wasmiddelflessen of grotere emmers, bijvoorbeeld verfemmers, gebruiken. Hang ze gewoon aan een muur of een meubelstuk om van dit gerecycleerde materiaal een schoenenrek te maken. Een geweldige manier om plastic een nieuw leven te geven, vind je ook niet?

Welke oplossing heb jij gevonden voor de hal?

Advertisement