Kinderkamers inrichten: 10 tips voor schattige kleuren en ontwerpen

door Natasja

06 April 2023

Kinderkamers inrichten: 10 tips voor schattige kleuren en ontwerpen
Advertisement

In de inrichting van een huis speelt decoratie altijd een prominente rol, hoewel we vaak geneigd zijn er weinig rekening mee te houden op de achtergrond te laten. De kinderkamer is daarop geen uitzondering, integendeel, het is een omgeving waaraan nog meer aandacht moet worden besteed, zodat ze zich er op hun gemak voelen en met plezier spelen.

Je hebt niet altijd een enorme investering nodig voor een perfecte inrichting, je hebt alleen de juiste hoeveelheid creativiteit en veel wilskracht nodig om tot verrassende resultaten te komen. Hier zijn 10 voorstellen voor kleurencombinaties en ontwerpen die de kinderen zeker moo zullen vinden.

Advertisement

1. Een helikopter aan het plafond

Het zal spannend zijn voor avontuurlijke kinderen om zich voor te stellen dat ze op denkbeeldige reis gaan in een helikopter... en als ze die vinden op het plafond achter de ventilator wordt het nog leuker!

Advertisement

2. Stamboom

Maak een stamboom met foto's van familieleden op een muur. De kinderen zullen hun dierbaren altijd dichtbij zich hebben tijdens het spelen.

3. Een muur om op te tekenen

Een schoolbord ter grootte van een hele muur is perfect voor de kinderen om hun creativiteit de vrije loop te laten door te tekenen waar ze het meest enthousiast over zijn.

4. Kleurrijke boekenkast

Wat dacht je ervan om de boekenkast te versieren met wat gekleurde nissen? Ze zullen de kamer opfleuren zonder het te verzwaren.

5. Vertrouwen en pastelkleuren

Muren in pasteltinten die passen bij de kleuren van de meubels en bemoedigende zinnen om de kinderen vertrouwen te geven zijn perfect voor een kamer waarin ze gelukkig zullen opgroeien.

Advertisement

6. De droomkamer

Een middernachtblauwe muur bespikkeld met sterren en een knuffelbruine beer die het maanvormige wandlichtsnoer vasthoudt als een ballon. Het perfecte decor voor zoete dromen.

7. Puzzel

Wat als je van een muur een kleurrijke puzzel zou maken? We weten zeker dat de kinderen zich zeker zullen vermaken!

Advertisement

8. De prinsessenkamer

Voor romantische prinsesjes zijn roze tinten en bloeiende perzikbloesemtakken boven romantische meubels met een licht retro-achtige uitstraling ideaal.

9. Gemak en vrolijkheid

Heel veel zachte, kleurrijke kussens op het bed en monochrome foto's aan de muren. Om de kinderen op te vrolijken en de kamer comfortabeler te maken.

Advertisement

10. Ingelijste tekeningen

Plaats tekeningen in kubusvormige of rechthoekige rekken. Een perfect samenspel van vormen en kleuren.

Ga aan de slag en vergeet niet je kinderen om raad te vragen!

Advertisement