Kinderkamers: richt ze prachtig in met deze 20 inspirerende ideeën

door Natasja

03 November 2023

Kinderkamers: richt ze prachtig in met deze 20 inspirerende ideeën
Advertisement

Bij het inrichten van kinderkamers is er vaak sprake van onzekerheid: zijn felle kleuren of delicate neutrale tinten op de muren beter? Tekeningen en stickers of witte muren? En het bed, kan het beter hoog zijn, misschien een stapelbed in afwachting van de komst van andere broers en zussen of in het geval dat vriendjes en vriendinnetjes blijven slapen, of zal een eenvoudige matras op de grond de voorkeur verdienen?

Elk kind is een wereld apart en het zou goed zijn om naar onze kinderen te luisteren wanneer we beslissen over de inrichting van hun kamer, niet zozeer zodat ze alles zelf kunnen beslissen, maar om een leidraad te vinden die ons helpt om aan hun smaak te voldoen met respect voor onze behoeften en met het doel om een omgeving voor hen te creëren waar ze zich welkom voelen, geknuffeld, beschermd en vrij om te spelen en zich volledig te uiten.

Afhankelijk van het temperament en het karakter van je kind, zal het de voorkeur hebben om dit of dat inrichtingsaccessoire te gebruiken, meer of minder felle kleuren te kiezen en de kamer te versieren met voorwerpen die hen aan hun passies doen denken.

Als je twijfelt over wat de beste manier is om de kamer van je kind in te richten, raden we je de volgende 20 geweldige inspirerende ideeën aan.

Advertisement

1. Voor hem en voor haar

Als de kamer gedeeld wordt, lijkt het onmogelijk om tot een overeenkomst te komen. Maar als ieder een eigen deel van de kamer kan inrichten en decoreren volgens zijn of haar eigen smaak krijg je toch een mooi resultaat.

Advertisement

2. Leeshoek

Een gordijn dat van het plafond net boven de raambank afdaalt, geeft de intellectuelen van morgen een veilige ruimte om ontspannen te lezen.

3. Zoals op een boot

De kinderen zullen het gevoel hebben dat ze ver weg zeilen in een kamer die is ingericht met hangbedden als bootbedden en zachte kussens om overdag te rusten, te lezen en te spelen.

4. Hoogslaper

Door een verhoogd deel te maken voor het bed van de kinderen, kun je een kleine ruimte creëren die je naar wens kunt inrichten, waar de kinderen zich echt veilig zullen voelen.

5. Superhelden

En als de kamer van de kinderen een echt eerbetoon wordt aan hun favoriete superhelden?

Advertisement

6. De cirkel van ontspanning

Een ongewoon accessoire zoals een zachte cirkel bedekt met kussens zal perfect zijn om te ontspannen.

7. Een gymzaal in de jungle

Jungledieren zullen de kinderen zien sporten als je de muren versiert met een exotisch landschap en een kleine gymzaal voor ze maakt.

Advertisement

8. Romantische meisjes

Een slaapbank met zachte kussens, een boekenkast als hoofdeinde en bloemeninspiraties op de muren zullen de perfecte plek zijn voor de kleine romantische meisjes.

9. Delen

Wie zegt dat kinderen met grote leeftijdsverschillen geen ruimtes kunnen delen? Scheid de ruimte eenvoudig met een boekenkast die als scheidingselement fungeert.

Advertisement

10. Heldere kleuren

Voor kinderen vol energie is de ideale kamer getint met felle kleuren op de muren en vloer.

11. Een kinderkamer in een bos

De kinderen zullen zich echt in een bos wanen met een grot en bomen in hun kamer.

Advertisement

12. Engelse platteland

Deze kamer doet aan het Engelse platteland denken met bloemdecoraties op de muren en houten lambrisering.

13. Een ruimtekinderkamer

Als de passie van je kinderen de ruimte is, waarom maak je dan van een muur in hun kamer geen schoolbord waarop ze het zonnestelsel kunnen tekenen?

Advertisement

14. De zeeliedenkamer

En als hun passie de zee is, zorg dan dat ze zich thuis voelen met een zeegezicht op de muren.

15. De kamer in de jungle

Het zal voelen alsof ze echt in de jungle zijn met dat spel van stokken die het bed beschermen.

Advertisement

16. De kamer van een prins...

Kostbare stoffen, elegante blauwtinten op de muren en verfijnde meubels creëren de perfecte kamer voor de kleine prinsjes.

17. ... en die voor kleine prinsessen

Fijne roze tinten op de muren, een baldakijn met zachtroze gordijnen en zelfs een hoogpolig tapijt voor een echte prinses.

18. Romantische maan

Wat vind je van een sterrenhemel en een grote, romantische maan op de muren? Een baldakijn en lichte, bijpassende gordijnen maken de kamer helemaal af.

19. Broer en zus delen de kamer

Het stapelbed bepaalt de verdeling tussen de ruimtes van broer en zus.

20. De piratenkamer

Vaar naar duizend avonturen op zee met het piratenschip vol kussens.

Hoe heb jij de kamers van je kinderen ingericht?

Advertisement