Kinderslaapkamers: deze unieke kamertjes zijn echt prachtig

door Natasja

10 Oktober 2023

Kinderslaapkamers: deze unieke kamertjes zijn echt prachtig
Advertisement

Een huis inrichten is een van die leuke en fantasierijke taken, en als het om de kindermeubels van je kinderen gaat, kun je je helemaal uitleven! Ouders, geef toe: je bent gek op die kamer die je voor je kind in gedachten had!

Het is een beetje alsof je teruggaat in de tijd en prachtige herinneringen herleeft door de ogen van een kind, ogen die alleen maar groot kunnen dromen en wiens verbeelding geen grenzen kent, dus waarom zou je niet een sprookjesachtige slaapkamer voor hen overwegen! Laat je leiden door deze unieke en adembenemende ontwerpen.

Advertisement

1. Een oerwoud aan ideeën voor je 'aapjes

Laten we meteen beginnen met ons onder te dompelen in dichte begroeiing, tussen woeste en ontembare dieren... eigenlijk het idee van avontuur van kinderen!

Deze slaapkamers hebben een sterk exotisch thema waarin de jungle de hoofdrol speelt: er is geen gebrek aan knuffels en dierenmuurschilderingen om meeslepende scenario's te creëren. Het bed wordt een fort, een toevluchtsoord waar ze kunnen plannen, spelen en dromen, de dieren omringen de hele kamer met hun schoonheid en grootsheid. De kinderen zullen deze kamers echt fantastisch vinden!

Advertisement

2. Safarikamer

Bed laag geplaatst, goed verlicht door lichtgevende illustraties van dieren, en de 'hut' rigoureus geplaatst in een verhoogde positie om het hele gebied te overzien en zich veilig te voelen in hun eigen wereld van fantastische avonturen.

3. Een bed voor kinderen die net zo dapper zijn als leeuwen

Voor dierenliefhebbers met lef is zo'n slaapkamer een must-have: het biedt de mogelijkheid om te slapen in een huisje dat ook plaats biedt aan de wildste dieren! Een stapelbed om avonturen te delen, wie weet waar ze toe zullen leiden?

4. Op zoek naar het mooiste sprookje glijdend

Misschien in een kasteel vol spoken, in de diepte van de zee of in de blauwste hemel bezaaid met sterren, wat zeker is, is het ongelooflijke vermogen van kinderen om te fantaseren, om weg te glijden van de ene wereld naar de andere. En juist met dat laatste willen we ze een handje helpen: lekker glijden zou precies kunnen beginnen zodra ze wakker worden.

Als ze 's ochtends opstaan kan het zelfs voor de kleintjes lastig zijn om positief te beginnen, dus bij twijfel is het beter om te gaan zitten - terwijl ze nog steeds in hun ogen wrijven - en via een speelgoedglijbaan de grond te bereiken!

De volgende kinderkamers die we je gaan laten zien, hebben allemaal de eigenaardigheid dat ze een glijbaan hebben als integraal onderdeel van hun inrichting! Ben je er klaar voor? Geef jezelf dan een flinke duw en daar ga je!

5. Voor dametjes die van roze houden

Houdt jouw prachtige kleine meid van roze? Voelt ze zich een prinsesje, maar deinst ze er niet voor terug om zich in de modder te gooien of van een glijbaan te glijden? Dan heb je de kamer voor haar gevonden!

Advertisement

6. Een slaapkamer om... helemaal niet te slapen

Een prachtige kleine slaapkamer en het ontwerp is zeer modern en elegant voor een kinderkamer, maar dat neemt niet weg dat het hen allerlei stimulansen biedt: de glijbaan is nog maar het begin, want ze hebben de mogelijkheid om tussen honderden gekleurde ballen te spelen of zelfs een klimmuur te beklimmen!

Aan plezier geen gebrek in deze kamer, de vraag is of je kinderen ooit zullen gaan slapen...

7. Onbereikbare slaapkamer

Een kind in zijn of haar schuilplaats, in zijn/haar 'hol', is een gelukkig kind. Daar kunnen we zeker van zijn, en deze kleine kamer zal zeker niet falen in het bieden van veiligheid voor je kleintje, want het bed is praktisch ontoegankelijk, behalve door één enkele ingang: dag monsters, zelfs jullie zullen de kinderen niet kunnen bereiken!

Maar nu is het tijd om verder te gaan met onze reis: maak je klaar om over andere ongelooflijke ideeën te vliegen!

Advertisement

8. Reizen door een betoverde wereld

Een kind met zijn of haar hoofd in de wolken wordt op deze manier goed vertegenwoordigd: deze slaapkamer is echt origineel, je hoeft alleen maar je ogen te sluiten en in de lucht te zweven.

9. "Prinsesje, je koets is er".

Onweerstaanbaar dit bed, eh koetsje dat de kleine meid overal naartoe kan brengen, misschien wel naar haar kasteel? Daar gaan we!

Advertisement

10. Een koningsbed, of nee, een koninginsbed

Hier zijn we bij het prinsessenkasteel aangekomen: een ideale plek om de kleine meid zich een prinses en toekomstige koningin te laten voelen. Voor haar zal het zijn alsof ze aan het hof slaapt en droomt van betoverde bals, sprookjesachtige banketten en haar favoriete sprookjes.

11. Magie omhult alles

Soms komen sprookjes letterlijk tot leven, zoals in zo'n slaapkamer die helemaal is ingericht als een van de beroemdste prinsessen van Disney: Elsa. Je kleintje zal opgroeien gewiegd door de magie van ijs!

Maar nu is de tijd gekomen om uit te varen, volgende bestemming: het bed van de zeerover.

Advertisement

12. Het avontuur gaat verder door andere fantastische verafgelegen landen te verkennen!

Haal het anker op, draai de boeg en varen maar! Maar als je wilt, kun je ook nog even wachten en je kleintje diep zien slapen op een adembenemend scheepsbed!

13. Diep slapen, oftewel in de diepte slapen

Als het idee van het vorige bed niet echt iets voor jou is, dan ben je misschien geïnteresseerd in de schoonheid van een kalme en ontspannen sfeer. Slapen in het gezelschap van vissen en een meesterlijk geschilderde achtergrond. We weten zeker dat sommige kinderen zo'n oplossing geweldig zouden vinden!

Nu is het echter tijd om naar de oppervlakte te stijgen en recht naar de hemel, en zelfs verder te gaan.

Advertisement

14. Een ruimtelijke slaapkamer

Landen in de ruimte is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar in zo'n kamer kunnen je kinderen het elke dag meemaken!

15. De welverdiende rust van de helden van morgen

Uiteindelijk komt er een tijd om uit te rusten en een lange, rustgevende nacht door te slapen in de droomkamer.

Zo'n kamer is perfect voor dit doel: alles herinnert aan de avond, de nacht, het moment waarop de zon ondergaat en de lichten uitgaan. Met zulke mooie en unieke kamers zullen dromen elke dag mooier zijn dan ooit tevoren!

Advertisement