12 ongelooflijke voorstellen voor het inrichten en decoreren van een ruimte voor je kinderen

door Natasja

19 Juni 2023

12 ongelooflijke voorstellen voor het inrichten en decoreren van een ruimte voor je kinderen
Advertisement

Kinderen hebben meestal de gewoonte om met hun speelgoed en accessoires door het hele huis te slingeren. En vaak, als we ze 's avonds eindelijk naar bed hebben gebracht en ons willen overgeven aan wat welverdiende ontspanning op de bank, veren we bij het gaan zitten meteen op vanwege een stuk speelgoed dat daar is achtergelaten. Of als het etenstijd is, moeten we de hele tafel opruimen voordat we de tafel kunnen dekken met borden, bestek en glazen.

Dus wat dacht je ervan om een hoekje in te richten dat alleen voor hen bestemd is? Of het nu in een deel van de woonkamer is of in hun slaapkamer, het is belangrijk dat kinderen een ruimte hebben waar ze hun speelgoed en accessoires kunnen opbergen en beheren. We tonen je hieronder 12 ongelooflijke voorstellen waar je kinderen dol op zullen zijn en waar jij de esthetische kant van kunt waarderen.

Advertisement

1. Magnetische staven

Wat dacht je van praktische magnetische staven om hun speelgoedauto's en ander speelgoed op te bergen? Je kunt ze ook gebruiken met bakjes voor klein speelgoed en schrijfwaren.

Advertisement

2. Manden en planken

Grote manden om al het speelgoed in op te bergen zodat het altijd zichtbaar en makkelijk te vinden is, een zachte stoffen plank voor zacht speelgoed is een geweldige oplossing voor een hoekje voor de kleintjes.

3. Schoolorganizers

Voor een school die altijd perfect georganiseerd is, wat dacht je van een praktisch ladeblok voor het organiseren van materialen onder een rugzakhaak?

4. Studie- en speelhoek

Een bureau met alle accessoires om te lezen, schrijven en tekenen, een plank om al het speelgoed op te ruimen en een groot tapijt in het midden. Wat wil je nog meer?

5. Doorzichtige bakken

Kinderen vinden het fijn als hun speelgoed altijd makkelijk te vinden is. Doorzichtige bakken zijn ideaal om het speelgoed op te ruimen en toch te kunnen zien.

Advertisement

6. Huisje met bakken

Maak een klein huisje met veel bakken voor hun speelgoed: je kinderen zullen snel het belang van orde leren.

7. Leeshoek

Richt een comfortabel en leuk hoekje in met boeken, dat zal je kinderen zeker uitnodigen om te lezen.

Advertisement

8. Kleur, praktisch en zacht

Veel kleur, een zacht tapijt en al het kant-en-klare speelgoed op een plank met veel vrolijke bakjes: het perfecte recept voor een blij kind.

9. Themawand

Of het nu dinosaurussen, eenhoorns, ballerina's, superhelden, dieren of buitenaardse wezens zijn, alle kinderen hebben hun favorieten. Dus wat dacht je ervan om een themawand te maken om al hun speelgoed op te bergen?

Advertisement

10. Oude banden en multiplex

Oude banden en multiplex ronde elementen zijn perfect om speelgoed op een creatieve, leuke en alternatieve manier op te bergen.

11. Natuur

Breng de natuur naar de kinderkamer en je kinderen zullen graag steeds nieuwe avonturen beleven.

Advertisement

12. Magische lichten en stoffen

Breng een beetje magie in de ruimtes van je kinderen met rijen lichtjes op de muren en het plafond. Zachte poefjes en vloerkleden maken het helemaal af. Je kinderen zullen daar altijd willen zijn.

Hoe heb jij de ruimte voor je kinderen ingericht?

Advertisement