12 schattige voorstellen voor het inrichten van een droomkinderkamer

Janine image
door Janine

03 Oktober 2023

12 schattige voorstellen voor het inrichten van een droomkinderkamer
Advertisement

We willen altijd het beste voor onze kleintjes, en het inrichten van hun slaapkamers is altijd een leuke gelegenheid om ons over te geven aan decoratieve thema's en kleuren die elders veel moeilijker te beheren zouden zijn. We dromen groots, we denken aan de toekomst, we stellen ons een stimulerende omgeving voor waarin ze kunnen opgroeien en die hun toevluchtsoord zal zijn, waar ze ook tijd kunnen doorbrengen in het gezelschap van vrienden en kunnen spelen, slapen, dagdromen, studeren en... Groot worden.

We willen graag dat het ook rustgevende omgevingen zijn, kleurrijk zonder vermoeiend, leuk maar ook veilig. Het moet ook met de tijd mee kunnen gaan, omdat de behoeften in elke fase van de groei veranderen. Hieronder vind je enkele ideeën om aan de verschillende behoeften te voldoen.

Advertisement

Decoraties om op te hangen in de kinderkamer

Decoraties om op te hangen in de kinderkamer

ForestKidsShop/Etsy

We beginnen met die op de wieg, en stoppen daar vaak, maar het idee om decoraties op te hangen is altijd schattig. Zo kunnen we, in navolging van hun interesses, thema’s kiezen of deze zelf stimuleren. Een schattig model van het zonnestelsel is een idee dat altijd werkt!

Advertisement

Ruim baan voor beginnende artiesten

Kinderen houden ervan om te krabbelen, en het is niet ongebruikelijk dat ze dit ook op de muren doen. Het is beter om de schade te voorkomen en al hun artistieke doelen te kanaliseren op een plek die daar specifiek aan gewijd is, ook op de muur. Dit kan bijvoorbeeld door een gedeelte van de muur te beschilderen met schoolbordverf, zodat de kinderen naar hartenlust kunnen tekenen en uitwissen.

Een ander goed idee in deze zin is om rollen papier aan de muur te hangen, klaar om aan de muur te bevestigen: elk getekend deel kan worden bewaard - als het het waard is - of weggegooid en door met de volgende!

Inlijsten van de meesterwerken van de kinderen

Er zijn tekeningen gemaakt door kinderen die ons hart verwarmen, andere zijn heel grappig: waarom zou je die niet gebruiken om de muren van de kamer te versieren? Zij zullen er als eerste trots op zijn!

Een groeimeter... en dat niet alleen!

Er is een voorwerp dat je vaak ziet in kinderkamers: de verticale groeimeter om de groei bij te houden. Naast het kopen van exemplaren met steeds veranderende vormen, ook heel kleurrijke, kun je ze ook met je eigen handen maken en zo misschien ruimte overlaten, niet alleen om de hoogte te meten, maar ook om de specifieke gebeurtenis aan te geven waarin de meting is uitgevoerd ! Het is een manier om herinneringen te bewaren!

Advertisement

De plek om luiers te verschonen

Voor baby's kan de thema-inrichting worden uitgesteld naar een later tijdstip, maar je kunt de ingebruikname van de slaapkamer niet uitstellen. Luiers verschonen is elke dag een tijdrovende klus en het is fijn om een ​​plekje te hebben met alles wat je nodig hebt om alles efficiënt gedaan te krijgen.

Thema's om te versieren

Het ideale is om de smaak en dromen van de kinderen te volgen en van daaruit decoratiethema's te kiezen om je zoveel mogelijk te inspireren op de inrichting. Wanneer ideeën echter ontbreken, is er online allerlei inspiratie te vinden. Onder de ideeën, echt geschikt voor iedereen, bevindt zich de avontuurlijke wereld van piraten, met hun spannende speurtochten!

Advertisement

Droombed

Ook bedden kunnen super spectaculair worden, ook door je toevlucht te nemen tot doe-het-zelven. Het toevoegen van elementen die ze omlijsten of decoreren om zo een indrukwekkend decoratief thema te ontwikkelen, is een stimulerende klus voor volwassenen en erg leuk voor de kinderen die er zullen slapen!

Andere ideeën voor het inrichten van kinderkamers

De allergrootsten vinden het misschien leuk om een ​​klein hoekje te hebben waar ze sprookjesboeken, stripboeken en meer kunnen lezen. En het enige dat je nodig hebt zijn kussens en gordijnen, zodat je een hoekje kunt creëren waarin je kunt schuilen!

Advertisement

Het idee om een ​​schommel in de kamer te installeren is ook heel schattig. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je het doet met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften, voor urenlang plezier en ontspanning.

Oog voor details

Ook de details maken het verschil: waarom zouden we de schakelaars bijvoorbeeld niet leuk maken met gekleurde afdekramen?

Advertisement

En natuurlijk kan de stijl van het meubilair je ook altijd aan de ervaring van het spelen herinneren en je fantasie prikkelen.

Hoe stel jij je droomslaapkamer voor?

Advertisement