10 kinderkamers in neutrale kleuren en vol stijl voor een kamer geschikt voor jongens en meisjes

door Natasja

22 Februari 2023

10 kinderkamers in neutrale kleuren en vol stijl voor een kamer geschikt voor jongens en meisjes
Advertisement

Kleurcodering is een ingebakken gewoonte in ieders mentaliteit, overal. Als het gaat om het inrichten van de kinderkamer voor de baby's, komen we dus altijd uit bij roze en alle aangrenzende tinten die de boventoon voeren in het geval van meisjes, en lichtblauw voor jongens. Daar is natuurlijk niets mis mee, behalve misschien dat het beperkend of onorigineel kan zijn. Of liever, wat is er tegen om een kinderkamer in te richten in oranje, of groene, of zelfs grijze tinten afgewisseld met fellere accenten?

Het gaat er immers om dat de omgeving gezellig, rustig en leuk is. Speelgoed, inrichtingsaccessoires, linnengoed en alles wat deze kamers tot leven brengt, doen de rest. Hieronder vind je enkele werkelijk onweerstaanbare ideeën voor kinderkamers in minder voor de hand liggende kleuren, maar echt vol stijl.

Advertisement

Een zeer lichte mol op de muren, en dan wit en licht hout voor alle meubels, met essentiële en moderne lijnen. Het is het canvas om vervolgens te kleuren met speelgoed en diverse accessoires!

Advertisement

Grijs, evenals een zwarte gestippelde muur in een wit veld, gaan goed samen met warme, natuurlijke tinten zoals terracotta en baksteen. Of houten vloeren. Alles wijst op gezelligheid.

Groen is ook een kleur die zich, in zijn oneindige schakeringen, leent voor het inrichten van een kinderkamer, misschien met intensere tinten op de muren en delicatere op de meubels, of omgekeerd!

Mintgrijs, wit, een groot, warm tapijt: een lichte kamer die al een lust voor het oog is.

Veel gekleurde stippen op de witte muur, willekeurig gerangschikt: er is weinig voor nodig om de muren op te fleuren zonder per se naar roze en blauw te grijpen.

Advertisement

En wat te denken van kleurverloop, van donker naar licht naarmate je het plafond bereikt? Dat kan met duizend kleurenpaletten.

Er zijn ook tal van mogelijkheden om een muur (of meer dan één) te versieren met decoratieve motieven, bijvoorbeeld geïnspireerd door de natuur en dieren.

Advertisement

Het kunnen veel bladeren of bloemen zijn, ook eenkleurig of onverzadigd, of veel gestileerde dieren die duizend verhalen oproepen.

Deze muren die eruit zien als scènes uit een verhaal kunnen worden gerealiseerd met speciaal behang of door muurschilderingen.

Advertisement

Vervolgens zijn er de thema's: de jungle, het bos, kastelen, noem maar op. Kinderen houden van veel verschillende verhalen, ongeacht hun geslacht.

Wat vind je van zo'n gendervrije kinderkamer?

Advertisement