10 magische voorstellen om van de ruimte onder de trap een fantastische speelkamer te maken

door Natasja

07 Januari 2023

10 magische voorstellen om van de ruimte onder de trap een fantastische speelkamer te maken
Advertisement

Er zijn ruimtes in huis die vaak worden verwaarloosd of louter als dienst worden gebruikt, terwijl ze in feite een fantastische hoek zouden kunnen worden. Eén daarvan is de ruimte onder de trap. We hebben het natuurlijk over de ruimte onder de trap die ruim genoeg is om minimaal in te richten: er is misschien geen ruimte voor een minikamer op volwassen grootte, maar er is waarschijnlijk genoeg ruimte voor een hoekje om aan de kleintjes te geven, zodat ze hun eigen rijk van plezier kunnen hebben.

Met de juiste voorwaarden kan een vergeten ruimte onder de trap dus tot leven komen als een magische speelkamer, en dan misschien helpen om de kinderkamer veel netter te houden. Bekijk de onderstaande ideeën om te ontdekken op hoeveel manieren zo'n ruimte kan worden ingericht.

Advertisement

Deze ruimtes zijn op zichzelf krap en donker. Het sleutelwoord is dus verlichten. En breng ook een beetje vrolijkheid. Maak ze leuk en aangenaam met heldere kleuren, en bedenk dat kleurstrepen soms helpen om een ruimte bijvoorbeeld langer of breder, of hoger te laten lijken!

Advertisement

De plakdecoraties op de muren en de lichtdraden die de plafondprofielen omlijsten, zijn een idee dat de ruimte meteen een meer 'persoonlijk' gevoel geeft.

Een poef, of een kleine fauteuil, misschien een tafeltje en wat planken voor boeken: als de kleintjes graag lezen, wordt de ruimte onder de trap een unieke plek om te verdwalen tussen de bladzijden van favoriete avonturen.

Het is gemakkelijker om veel lichtdraden op te hangen dan om plafondlampen en wandlampen te installeren, en zo wordt de sfeer echt betoverend.

Het is de smaak van de kleintjes die zal bepalen hoe elke speelkamer wordt ingericht: favoriete kleuren en personages zullen de boventoon voeren.

Advertisement

Als de trap breed is, en de ruimte onder de trap ook, dan is er ruimte voor een behoorlijke kamer met een deur, zelfs een deur met raam!

En om nog meer te benadrukken dat dit een wereld voor kinderen is, kun je de buitenkant van de deur als een miniatuurhuis decoreren.

Advertisement

Een schuin dak, een klein raam en zelfs een lampje op de drempel!

Zelfs als de trap zo is ingericht dat er slechts ruimte is voor een nis in de muur, kan het favoriete speelgoed toch een plaatsje in die nis vinden!

Advertisement

Matrassen of enorme kussens op de vloer, en het zal een zeer comfortabel toevluchtsoord zijn om ook met vrienden te spelen!

Zou je soortgelijke kamers in de ruimte onder de trap willen inrichten?

Advertisement