12 kleurrijke en fantasierijke ideeën voor prachtige kinderkamers

door Natasja

24 Januari 2022

12 kleurrijke en fantasierijke ideeën voor prachtige kinderkamers
Advertisement

De kamer waarin kinderen slapen is veel meer dan alleen de plaats waar ze 's nachts slapen: het is de wereld waarin ze opgroeien, studeren en zich ontspannen, alleen of in het gezelschap van vrienden. Gebruik maken van de beschikbare ruimte door verschillende zones in te richten is dus een manier om de kamer comfortabel te maken. 

Als de kamer gedeeld moet worden met broers of zussen, kan elke helft gepersonaliseerd worden om het echt uniek te maken. Kleuren en meubilair kunnen je helpen om eigen kleine werelden te creëren, zoals op de foto's hieronder.

Advertisement

Slaapgedeelte boven en speelgedeelte beneden, met een hangende fauteuil en een hele schoolbordmuur om op te schrijven of tekenen.

Advertisement

Het idee om nissen te maken waarin het hoofdeinde kan worden geplaatst, is heel elegant: het is ook een manier om wat meer privacy te creëren, en bovendien kun je zo de wandlampen hoog bevestigen, zodat ze niet direct op het kussen schijnen, maar net ernaast, perfect om 's avonds te lezen.

Stapelbedden zijn altijd een goed idee om ruimte te besparen in een tweepersoonskamer, en als de plafonds hoog genoeg zijn, is constructies maken die ook zijladders hebben en veel ruimte boven elk bed laten een groot gemak.

Geen risico om je hoofd te stoten als je uit bed stapt in deze werkelijk prachtige stapelconstructie.

De bedden beslaan de lange zijde van de kamer, en afhankelijk van hoe de kussens zijn gerangschikt kunnen ze overdag ook als bank worden gebruikt. Aan de tegenoverliggende muur, misschien in het midden tussen de kledingkasten, zou een televisie met een spelconsole kunnen staan, terwijl de achterwand wordt ingenomen door een lang bureau om te delen.

Advertisement

Er zijn oplossingen die lijken te zijn gemaakt van metselwerk, met een eenvoudige toegang tot het bovenste bed, en een breder onderste bed: een perfect idee om boven een extra bed te hebben om te gebruiken als ontspanningsruimte of voor vrienden als ze blijven slapen.

Wat als het bed bovenop ingesloten wordt in een structuur die, afhankelijk van de smaak, eruit kon zien als een sprookjeshuisje, een kasteel of een ander soort fantasierijke woning?

Advertisement

Een briljante manier om ruimte te vinden voor twee bedden in de hoek van de kamer, zonder muurkasten en open planken op te offeren om de rest van de kamer overzichtelijk te houden.

Om de kamer een persoonlijk tintje te geven, ook al was hij aanvankelijk perfect symmetrisch, kun je spelen met kleuren door twee identieke helften te creëren, maar met complementaire kleuren.

Advertisement

En je kunt ook de twee helften van een kast in het midden tussen de twee delen van de kamer in verschillende kleuren verven.

Een tafel voor alle activiteiten en ook een hut in de hoek om heerlijk te ontspannen.

Advertisement

Je hebt niet per se duur behang of ingewikkelde ontwerpen nodig om een kamer op te fleuren: soms kunnen ook gestileerde silhouetten, zoals bergtoppen, met decoraties als heteluchtballonnen of vliegtuigen of luchtschepen een kamer creëren die toekomstige ontdekkingsreizigers waardig is.

Hoe ziet jouw droom kinderslaapkamer eruit?

Advertisement