Handdoeken als inrichtingsaccessoires: vouw ze zorgvuldig op om de badkamer te decoreren

door Natasja

17 November 2022

Handdoeken als inrichtingsaccessoires: vouw ze zorgvuldig op om de badkamer te decoreren
Advertisement

Een mooi ingerichte kamer is altijd een perfect evenwicht van alle elementen, van de kleuren van de muren tot de grootte en vorm van het meubilair en de uitstraling van elk detail en voorwerp dat je erin zet. In het geval van de badkamer, bijvoorbeeld, kunnen zelfs de handdoeken bijdragen om de ruimte een meer verfijnde en gezellige uitstraling te geven.

Als je hotels en kuuroorden binnengaat, merk je dat ze altijd heel zorgvuldig zijn ingericht, soms op een zeer schilderachtige manier en je kunt die manier ook overnemen om je huis aangenamer te maken. Je hoeft er niet eens veel voor te doen: een paar trucs of eenvoudige gebaren kunnen volstaan.

Als je niet te veel tijd wilt besteden aan het netjes opvouwen van handdoeken in de badkamer, kun je het beste kiezen voor accessoires die deze taak vergemakkelijken. Handdoekringen zijn in dit opzicht erg handig.

Advertisement

Als er een beetje extra ruimte beschikbaar is op de muur of aan de zijkant van een meubelstuk, dan hebben twee rails, waarbij de handdoeken goed gescheiden worden gehouden van de grotere handdoeken, geen verdere verfraaiing nodig: hou de stoffen goed opengespreid en klaar is kees.

Tutorial via ucandostuff.com

Tutorial via ucandostuff.com

Is de handdoekhouder eenvoudig, maar wil je de handdoeken niet op een saaie manier in het zicht houden? Je kunt ze zo vouwen dat ze onderaan een zak vormen, en dan zien ze er netjes maar ook wat geraffineerder uit. Perfect om de badkamer een meer verfijnde uitstraling te geven wanneer je gasten verwacht, zonder al te veel moeite.

Als er een lange handgreep langs een muur loopt, of misschien onder de wastafel, dan kun je gebruik maken van paren handdoeken in verschillende kleuren, uiteraard passend bij de inrichting, om de kleinere gewoon bovenop de grotere te leggen, alles netjes opgevouwen.

Tutorial via ehow.com

Tutorial via ehow.com

En wat dacht je van bovenstaande ideeën te combineren? Leg op dezelfde handgreep of rail eerst de grote handdoek, gewoon op zichzelf gevouwen, en daarop de kleinere, echter gevouwen om de zak te vormen.

Advertisement
Tutorial via ehow.com

Tutorial via ehow.com

Een stap verder: hetzelfde basisidee als de vorige methode, maar deze keer werk je eraan om de kleinere handdoek die je bovenop de eerste legt echt decoratief te maken. Vul daartoe de zak met een kleine handdoek, gevouwen in de vorm van een waaier, met accordeonvouwen.

Heb jij een favoriete methode om de badkamer te verfraaien met netjes opgevouwen handdoeken?

Advertisement