11 slimme manieren om dingen te verstoppen, pienter orde te scheppen en fraai ruimte te vinden

door Skip

01 September 2023

11 slimme manieren om dingen te verstoppen, pienter orde te scheppen en fraai ruimte te vinden
Advertisement

Een rommelige indruk staat nergens mooi, dat geldt voor elk huis, maar met name voor kleine huizen. En wanneer je weinig ruimte hebt moet je vernuftig op mooie oplossingen komen om dingen te verbergen en weer orde te scheppen. En dus is de zoektocht naar alle plankjes en lege ruimtes die nog niet zijn benut of tot zover niet slim genoeg zijn gebruikt.

Het meest ideale is om de fraaiste oplossing te vinden zonder daarvoor ruimte te hoeven opofferen. Hieronder vind je enkele beginnetjes waar je verder over kan nadenken.

Advertisement

Als er een trap is dan is het waarschijnlijk dat de ruimte onder de trap is te benutten. Dit kan onder de traptreden zijn wanneer het een hoge en brede trap betreft of in de traptreden zelf wanneer de trap naar beneden gaat.

Advertisement

De ruimte die je kan winnen door gewoon wat planken in een kastje met wat deurtjes te plaatsen of heuse kasten die je onder de traptreden vandaan kan trekken, is echt heel veel.

Dacht je dat je geen plek had voor logees? Misschien kom je daar wel van terug wanneer je ergens wel een wandje vindt waar je het uitklapbed tegenaan kan plaatsen. Zo wordt het huis er nog leefbaarder op!

Geen ruimte voor een slaapbank? Er zijn speciale banken met kussens en matrassen die indien nodig, ook aangenaam zijn als bed!

Ruimtebesparende oplossingen bevatten vaak onderdelen die je in meubels kan schuiven die wel goed zichtbaar zijn in het interieur. Zo kan dat bijvoorbeeld met een legplank of een muur waarin een bureau is verwerkt. Of lades onder een werkblad!

Advertisement

Zo vind je niet alleen ruimte voor tafeltjes maar ook wasrekken!

Onderdelen verbergen is een manier om extra ruimte te verschaffen op aanrechten. Dat wat je niet nodig hebt is eronder verstopt en wanneer je het wel nodig hebt dan kan je er makkelijk bij.

Advertisement

En wie beweert dat je per se moet kiezen tussen een eettafeltje of een keukeneiland? Er zijn modellen beschikbaar waar je beide in één hebt.

Vergeet ook de binnenkant van kasten en deuren niet, zeker deuren van berghokken, rommelhokken, badkamer of garderobe. Controleer of de scharnieren stevig genoeg zijn en hang haken op om van alles aan op te hangen. Overbelast deze echter niet met te veel gewicht.

Advertisement

Wanneer je denkt dat er geen ruimte meer is, kijk dan omhoog. Ruimtes onder het plafond zijn vaak te benutten door er ad hoc planken te plaatsen.

Soms is het verstoppen van dingen noodzakelijk zodat je dan niet tegen dingen hoeft aan te kijken die niet zo mooi zijn om te zien en zijn er bijvoorbeeld handige manieren om kliko's aan het zicht te onttrekken, ook op de oprit!

Zit hier een idee tussen dat je zelf in huis zou willen toepassen?

Advertisement