De herfst staat voor de deur: 5 dingen die uit de slaapkamer kunnen worden verwijderd

door Natasja

20 September 2023

De herfst staat voor de deur: 5 dingen die uit de slaapkamer kunnen worden verwijderd
Advertisement

Elke seizoenswisseling is een gelegenheid om ruimte te maken en je voor te bereiden op de komende maanden, en ook in de slaapkamer kun je dit doen met de komst van de herfst. Nu de temperaturen geleidelijk dalen, verandert de behoefte aan kleding, schoenen, maar ook beddengoed. En je levensstijl, de klusjes die je in huis doet en de tijd die je daar doorbrengt, zullen ook enigszins veranderen.

Het is daarom het beste om je voor te bereiden, en er zijn vijf punten waarop je actie kunt ondernemen.

Advertisement

Klaarmaken voor de herfst: schep orde in de kleding

Klaarmaken voor de herfst: schep orde in de kleding

hippopx.com

Een seizoenswisseling in de kledingkast betekent niet alleen lichte kleren wegnemen en dikke neerleggen, maar ook orde scheppen en sorteren. Het is altijd een gelegenheid om dingen weg te doen die je in voorgaande jaren nooit hebt gedragen, kleding die beschadigd is, uit de mode is, die je niet meer mooi vindt of die sentimentele waarde heeft, en die je dus op verschillende manieren weg kunt doen.

Ruim natuurlijk alle zomerdingen op, maar maak ook dozen of manden klaar voor wat niet meer terugkomt in de kast, ook al is het geschikt voor de koude seizoenen. En vergeet niet dat er altijd dagen zullen zijn dat het warmer is en je die vrolijke T-shirts nog nodig kunt hebben!

Vergeet bij het opbergen van alles in de kledingkast nooit de gouden regel: alles wat je vaak gebruikt wordt op de handigste hoogte en vooraan opgeborgen, de rest achteraan en hoog!

Advertisement

De slaapkamer opruimen voor de herfst: schoenen

De slaapkamer opruimen voor de herfst: schoenen

Anastasia Shuraeva/Pexels

Net als kleding moeten er ook aan schoenen worden gedacht. Elk paar neemt ruimte in, of het nu in een kledingkast, schoenenrek of garderoberuimte staat. Verwijder alle sandalen en zomerschoenen en plaats alleen schoenen die geschikt zijn voor het komende seizoen. Als de gelegenheid zich voordoet, maak schoon, en als iets te oud is of je het niet meer mooi vindt, gooi het weg, verkoop het of geef het cadeau.

Tijd om de omstandigheden in vergeten ruimtes opnieuw te controleren

Onder het bed, in de verste laden of op planken, enzovoort: we hebben allemaal plaatsen in de kamer waar de rommel van vergeten of weggegooide spullen zich ophoopt. En de seizoenswisseling is hét moment om ze te sorteren en efficiënter gebruik te maken van die ruimtes. Als je dat nog niet hebt gedaan, rust jezelf dan uit met manden, dozen, schuifbakken en alles wat je kan helpen om die moeilijke en vaak verwaarloosde hoekjes schoon en netjes te houden.

IJzeren hangers: weg ermee

IJzeren hangers: weg ermee

wallpaperflare.com

Het is geen regel die alleen met deze specifieke seizoenswisseling te maken heeft, en ook niet een waar je je per se aan moet houden, maar denk er eens over na: metalen hangers zijn de hangers die het snelst kapot gaan, en ook die het vaakst de kleding beschadigen die je eraan hangt, vooral als ze niet licht zijn en gemaakt van sterke stoffen.

Bovendien is het onbetwistbaar dat ze veel minder mooi zijn om naar te kijken dan andere, zelfs plastic of, beter nog, houten exemplaren, die wat breder zijn en beter voor kleding, en met mooiere vormen en kleuren. Aangezien truien, jassen, broeken of zware rokken zeker vervormd worden door dit soort hangers, of vervormen door hun gewicht... Het is beter om je te ontdoen van de exemplaren die je tegenkomt en ze te vervangen door betere.

Laatste stap: lakens en dekens

Hoezeer je ook de inrichting van de kamer kunt bijwerken naar herfsttinten, alles wat in het zicht blijft en elke dag wordt gebruikt, moet worden aangepast. Vergeet niet om na het klusje betreft de kledingkast ook de lakens en dekens te vervangen. Niet alleen een beetje dikker, maar misschien ook warmere tinten die altijd passen bij de inrichting, maar ook het gevoel van comfort en warmte creëren dat je graag associeert met dekens met een herfstthema.

En hoe bereid jij je voor op de herfst?

Advertisement