12 echt originele ideeën om schoenen op te bergen

door Natasja

22 September 2023

12 echt originele ideeën om schoenen op te bergen
Advertisement

Tegenwoordig is het niet gemakkelijk om op jezelf te gaan wonen, maar het is nog steeds mogelijk door een paar compromissen te sluiten. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een kleine maar gezellige woning. Er zijn veel mensen die kiezen voor ietwat krappe kamers waarin het nog steeds prettig wonen is als je elke centimeter ruimte weet te benutten.

En dit geldt ook voor schoenenrekken: ook al zijn ze vaak vrij compact, er zijn mensen die niet de maat vinden die ze nodig hebben. Wat te doen in zulke gevallen? Hier zijn enkele briljante ruimtebesparende ideeën om inspiratie uit op te doen!

Advertisement

1. Doe-het-zelf idee met eenvoudige houten kisten

Een paar houten kisten nemen en ze 'aanpassen' door er een eenvoudige houten lat aan toe te voegen is een idee dat even eenvoudig als praktisch is: meet de afmetingen, neem een paar gewone kisten en zoek de meest geschikte hoek. Klaar is Kees.

Advertisement

2. Wanneer orde en symmetrie samenkomen

Als je een kleine beschikbare ruimte hebt die verticaal uitsteekt, kan dit de oplossing voor je zijn: vierkante houten planken die op geschikte wijze zijn geplaatst om 'V's' te vormen. Een eenvoudige en artistieke manier om ruimte te vinden voor tientallen paren schoenen!

3. Kleine lege muur = oneindige mogelijkheden

Als je problemen hebt met 'diepte' en niet weet hoe je ermee om moet gaan, kun je je laten inspireren door deze truc: lange maar ondiepe planken waar je een grote hoeveelheid schoenen op kwijt kunt, terwijl je tegelijkertijd eenvoudig deuren en ramen in de buurt kunt openen.

4. Wandschoenen: praktisch en 'esthetisch

Ook dit is een leuke en zeer efficiënte oplossing voor doe-het-zelvers. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar houten planken om aan de muur te bevestigen en een speciaal systeem om de schoenen vast te zetten als ze eenmaal aan de muur hebt geplaatst.

5. Een ongelooflijke wanddisplay

Dit is zeker een van de origineelste ideeën die je kunt proberen: het resultaat is adembenemend. Een reeks goed uitgelijnde buizen vormen een muur van 'cilinders' die veranderen in uitstekende en bijzondere schoenenhouders!

Advertisement

6. Zo benut je elke centimeter ruimte!

Als je echt ruimtegebrek hebt, geef een schoenenrek dan niet op, of beter gezegd, geef niet op om je schoenen altijd netjes en op hun plaats te hebben: je hebt alleen de juiste 'plankjes' nodig en alles kan worden aangepast aan je behoeften.

7. Zowel deur als schoenenrek!

Veel mensen proberen hun schoenenrek te 'verstoppen' tussen de deur en een muur, maar wat als de deur zelf het schoenenrek wordt!

Advertisement

8. Wanneer schoenen ook een versiering worden

In deze foto is een echte stijlkeuze gemaakt: in plaats van een plekje te zoeken voor de schoenen, werden ze de onbetwiste hoofdrolspelers van een hele muur! Esthetisch indrukwekkend en zeker handig om in één oogopslag te zien welke schoenen je aan wilt doen!

9. Schoenenrek in de kledingkast!

Als de ruimte er niet is, kan er weinig worden gedaan. Of toch niet? In feite zou het genoeg zijn om de interne ruimte te gebruiken! Zoals in deze afbeelding die we je voorstellen: een praktisch schoenenrek dat wordt opgehangen in een kledingkast.

Advertisement

10. Elegantie ontmoet praktisch

Zelfs de kleinste huizen kunnen vertrouwen op 'hoogte', dus waarom niet profiteren van constructies die zich op deze manier ontwikkelen? Dit 'torenhoge' schoenenrek is een praktische manier om een groot aantal schoenen op te bergen en dient ook als een mooi meubelstuk: een geweldige oplossing die weinig ruimte in beslag neemt.

11. Weinig ruimte innemen en maximaal benutten!

Ook in dit geval is gekozen voor een zeer ruimtebesparende wandoplossing die de functie van schoenenrek kan vervullen en tegelijkertijd ruimte bespaart.

Advertisement

12. De kist der wonderen

Voor wie de schoenen niet graag 'in het zicht' heeft, kan dit een goed idee zijn: richt een kist zo in dat hij paren schoenen kan bevatten en tegelijkertijd kan verdelen!

Advertisement