Aangespoeld hout: 9 creatieve projecten om smaakvol en origineel je huis in te richten

door Natasja

20 September 2023

Aangespoeld hout: 9 creatieve projecten om smaakvol en origineel je huis in te richten
Advertisement

Misschien is er niets beters dan hout dat zoveel vormen en afwerkingen kan aannemen om op een steeds veranderende manier te worden gebruikt bij de inrichting van een huis, en als je de unieke charme van aangespoeld hout in aanmerking neemt, nemen de mogelijkheden voor decoratie onmetelijk toe. We kunnen hout op veel manieren bewerken, maar de zee geeft het echt ongelooflijke eigenschappen: licht, glad en altijd interessant.

Met grotere houtsoorten maar ook met delen kun je het hele huis decoreren, vooral als je een 'maritiem' gevoel aan het ontwerp wilt geven. Pas echter op met het verzamelen van takjes en hout op het strand: dit is alleen toegestaan onder bepaalde voorwaarden die zijn vastgelegd door iedere gemeente (zoals, in bepaalde gevallen, na een zeestorm).

Advertisement

Aangespoelde houten stukken voor een unieke touch

Aangespoelde houten stukken voor een unieke touch

itallstartedwithpaint.com

Als je alleen maar kleinere stukken hebt, kunnen ze de bedekking worden voor andere objecten, te beginnen met vazen waarin je bloemstukken plaatst. Zelfs de meest anonieme exemplaren krijgen zo een unieke uitstraling.

Advertisement

Wanddecoraties

Wanddecoraties

twelveoeightblog.com

Pak de verf erbij en zelfs de kleintjes kunnen zich vermaken door van elk gestreept takje een hangdecoratie te maken. Je kunt je laten inspireren door veel verschillende motieven en kleurencombinaties!

justinecelina.com

justinecelina.com

Stevige aangespoelde houten stokken kunnen andere decoraties ondersteunen, zoals handgemaakte macraméwerkjes, die erg populair zijn om muren te versieren.

Inrichting van accessoires met gebleekt hout

Inrichting van accessoires met gebleekt hout

hawk-hill.com

Als je een paar heel stevige planken vindt die een beetje bewerkt zijn door de kracht van de zee, kunnen ze prachtige rekken en wandsteunen worden in huis.

Er zijn ook veel modellen waaruit je inspiratie kunt halen om tafellampen te maken met een onderstel dat van aangespoeld hout is gemaakt.

Advertisement

Kleinere stukken kunnen worden gebruikt om spiegellijsten te versieren om ze echt origineel te maken!

DIY houders

Heb je er wel eens aan gedacht dat je veel stukken hout van dezelfde grootte aan elkaar kunt lijmen om een schaal te maken? Het zou een uitzonderlijke sleutelbakjes of fruitschaal zijn!

Advertisement

Het idee om bakken of houders te maken om te vullen met planten is ook een goed idee. Dit kan door meer anonieme, of beschadigde potten en bakken te bekleden, maar ook door ze rechtstreeks van hout te maken. In het laatste geval moet je de binnenkant misschien 'bekleden' met kokosvezel, zoals in sommige hanging baskets, voordat je er potgrond in doet.

Allerlei snuisterijen

Allerlei snuisterijen

madeinaday.com

Als je gefascineerd bent door de vorm die hout aanneemt als het door de zee wordt bewerkt, zul je zeker inspiratie opdoen om met je eigen handen natuurlijke sculpturen te maken, zoals deze.

Heb jij wel eens iets gemaakt van aangespoeld hout?

Advertisement