10 voorwerpen die je in de badkamer bewaart maar je in andere kamers zou moeten bewaren

door Natasja

08 Oktober 2022

10 voorwerpen die je in de badkamer bewaart maar je in andere kamers zou moeten bewaren
Advertisement

Of ze nu groot of klein zijn, of je nu een verzamelaar en slordig bent of minimalist en gefixeerd op netheid, je hanteert altijd een zeer nauwkeurig criterium voor het plaatsen van voorwerpen in huis, en voor sommige is er een universele plaatsing. De badkamers, bijvoorbeeld, zijn de kamers waar je al die producten plaatst die je alleen daar gebruikt: cosmetica, handdoeken, verzorgingsproducten, vuile was, föhns

Maar weet je echt zeker dat de badkamer de ideale plek is voor alle spullen die je daar opbergt? Het zal je misschien verbazen, maar de meeste dingen die je daar opbergt zouden elders een plaats moeten hebben! Laten we samen de 11 voorwerpen bekijken die zich zeker in je badkamer bevinden en die je beter naar een andere kamer kunt verhuizen

Advertisement

1. Handdoeken en badjassen

Men bewaart meestal schone handdoeken en badjassen in de badkamer, om ze altijd bij de hand te hebben als dat nodig is; tegenwoordig vormen netjes opgevouwen handdoeken vaak een mooie uitstalling op open planken in de badkamers, als decoratief element. Misschien weet je niet dat dit de beste manier is om ervoor te zorgen dat ze vuil worden voordat ze zelfs maar gebruikt worden. De vochtige omgeving van de badkamer, zelfs in de droogste badkamer, maakt handdoeken en badjassen onvermijdelijk vochtig. Daarom moeten ze na het drogen en opvouwen worden opgeborgen in een kast of lade in een andere kamer van het huis, bijvoorbeeld in de slaapkamer of in een gang of hal. 

Advertisement

2. Ddameshygiëne producten

2. Ddameshygiëne producten

Creativo

Het katoen waarvan tampons en maandverband meestal zijn gemaakt, maar ook watjes, make-up pads en wattenstaafjes, is zeer gevoelig voor warmte en vocht en kan zijn hygiënische integriteit verliezen als het in de badkamer wordt bewaard, vooral na opening. In feite moeten al deze producten op een koele, droge plaats worden bewaard, bij voorkeur in een enkele, verzegelde verpakking, want in een warme, vochtige omgeving kunnen ze in het beste geval opzwellen en onbruikbaar worden. 

3. Manicureproducten

3. Manicureproducten

Creativo

Manicureproducten zijn meestal van staal, en hoe goed de kwaliteit van de grondstof ook is: op den duur kan het bewaren ervan in de badkamer leiden tot roestvorming, gezien de hoge luchtvochtigheid. Daarom is het beter om scharen, vijlen en nagelknippers elders op te bergen.

4. Nagellak

4. Nagellak

Creativo

Net als katoenen producten en make-upspullen in het algemeen heeft ook nagellak een koele en droge bewaarplaats nodig. Het warme en vochtige badkamerklimaat kan namelijk leiden tot snelle verslechtering en de nagellak zal onvermijdelijk verdikken en verkleuren. Je kunt het bijvoorbeeld opbergen in laden, kasten of planken in de slaapkamer.

5. Elektrische apparaten

5. Elektrische apparaten

Creativo

De meest logische plaats om haardrogers, stijltangen, krultangen en elektrische scheerapparaten op te bergen is ongetwijfeld de badkamer, want daar worden ze altijd gebruikt. Je mag echter niet vergeten dat het warme en vochtige klimaat in de badkamer leidt tot een kortere levensduur van deze elektrische apparaten, die sneller stuk zullen gaan dan wanneer ze elders in huis worden bewaard.

Advertisement

6. Kattenbakvulling

6. Kattenbakvulling

Creativo

Het materiaal waarvan kattenbakvulling is gemaakt neemt perfect vocht op, en deze eigenschap beperkt de onaangename geur. Als de kattenbakvulling in de badkamer wordt bewaard, zal een deel van deze eigenschap onvermijdelijk verloren gaan door de vochtigheid van de omgeving. Laten we ook niet vergeten dat je vaak de deur sluit na gebruik van de badkamer en dat de kat dan buitengesloten kan worden en onaangename 'cadeautjes' achterlaat waar dat niet hoort!

7. Planten

7. Planten

Creativo

Kamerplanten zijn ongetwijfeld een prachtig decoratie-idee, maar de badkamer is geen ideale omgeving voor ze: als het raamloos is, is er nooit zonlicht, er is geen luchtverversing en de constante veranderingen in temperatuur en vochtigheid kunnen je plant schaden. In een dergelijke omgeving zouden de planten snel te lijden krijgen en zouden ze kunnen worden aangetast door schimmels en zwammen

Advertisement

8. Open scheermessen

8. Open scheermessen

Creativo

Scheermesjes oxideren en roesten als de omgeving vochtig is. Daarom is het essentieel om hem na gebruik altijd goed te drogen en buiten de badkamer op te bergen. Nieuwe messen kunnen vóór gebruik verslechteren als ze in de badkamer worden bewaard, tenzij hun verpakking is verzegeld.

9. Ontharingswaxstrips

9. Ontharingswaxstrips

Creativo

Ontharingswax smelt in een warme omgeving en begint te verslechteren bij blootstelling aan hoge temperaturen. Daarom moet het onmiddellijk na blootstelling worden gebruikt, anders verliest het zijn doeltreffendheid. De wax mag ook niet in contact komen met water, anders heb je er niks meer aan. Daarom kun je het beter elders opbergen dan in de badkamer.

Advertisement

10. Wasmand met vuile was

10. Wasmand met vuile was

Creativo

We zijn er allemaal van overtuigd dat de ideale plaats voor de wasmand met vuile was de badkamer is: daar kun je je kleren in gooien als je je aan het eind van de dag uitkleedt en ook de handdoeken als je klaar bent met gebruiken. Door de vochtigheid in de badkamer kan er echter schimmel op de stoffen groeien en ontstaan er onaangename geuren, die zelfs met wassen op meer dan 60 graden moeilijk te verwijderen zijn.

Advertisement