Honing doseren voor recepten zonder iets vies te maken: een truc om te leren

door Natasja

27 November 2022

Honing doseren voor recepten zonder iets vies te maken: een truc om te leren
Advertisement

Er zijn heel veel culinaire bereidingen waarin honing wordt gebruikt. Van de vele desserts tot de bereiding van brooddeeg en andere zuurdesemproducten, er is geen gebrek aan gelegenheden waarbij kleine hoeveelheden honing met meel en andere droge ingrediënten moeten worden gemengd. En hetzelfde kan gebeuren met andere soorten voedsel met een soortgelijke consistentie, viskeuze zoals bepaalde siropen, karamel en dergelijke.

Wanneer je honing aan de bereidingen moet toevoegen, wordt de dosering soms aangegeven in eetlepels of theelepels, of in milliliters (die vrij gemakkelijk in "theelepels" kunnen worden omgerekend). En zo doe je de honing eerst op het keukengerei en druppel je het daarna in het meel.

Daarbij maak je echter altijd de lepel vies met het stroperige ingrediënt, en misschien nog een andere lepel waarmee je de honing naar beneden probeert te krijgen - soms vervangen door spatels of... vingers! Wat als we je in plaats daarvan zouden vertellen dat er een heel handige methode is waarmee je geen bestek of keukengerei vuil hoeft te maken?

via @bothegoattv/TikTok

Advertisement
@bothegoattv/TikTok

@bothegoattv/TikTok

Dit is een van die methodes die je op internet tegenkomt, om de dagen van degenen die erop stuiten te verrassen en op te vrolijken, zoals in het geval van een Tiktokker, @bothegoattv, die besloot zijn grappige reactie te tonen toen hij deze truc ontdekte en in de praktijk bracht.

De methode is inderdaad geniaal in zijn eenvoud, maar werkt alleen als je honing toevoegt aan droge ingrediënten, zoals verschillende soorten meel. Het is allemaal gebaseerd op de grootte van een lepel of theelepel. Dit is hoe het werkt:

    1. Bereid de hoeveelheid droge ingrediënten (bloem, zout, gist) voor in de kom waarin je het deeg gaat kneden. Of, als je de fonteinmethode gebruikt, doet hetzelfde als wanneer je eieren toevoegt aan een berg bloem, dus eerst de bloem en de droge ingrediënten op één plek op het werkvlak of de deegplank stapelen en vervolgens
    2. Neem de maateenheid, bijvoorbeeld een theelepel. Zorg ervoor dat je comfortabel kunt werken, dus vermijd te smalle kommen voor het meel.
    3. Nu hoef je alleen nog maar de vorm van de theelepel in de bloem te drukken, alsof je er een afgietsel van maakt. De holte die in de meelhoop ontstaat, zal even groot en dus even groot zijn als de theelepel.
    4. Verwijder het theelepeltje door het voorzichtig op te tillen, zonder de zojuist ontstane kuil te "breken".
    5. Giet de honing (of een ander soortgelijk ingrediënt) die je voor het recept moet gebruiken in die speciaal gecreëerde holte.

Et voila! De lepel zal slechts bedekt zijn met een laagje bloem, dat heel gemakkelijk te verwijderen is, en je hebt de perfecte hoeveelheid honing klaar om aan het deeg toe te voegen.

Bekijk hier https://www.tiktok.com/@bothegoattv/video/7076461335340682542 de reactie van de creator op TikTok.

Kende je deze truc al?

Advertisement