Geparfumeerde was met een oud en zeer eenvoudig middel: een ouderwetse truc om te proberen

door Natasja

07 November 2022

Geparfumeerde was met een oud en zeer eenvoudig middel: een ouderwetse truc om te proberen
Advertisement

Om zacht en geurig wasgoed te krijgen, geef je soms heel veel geld uit aan wasmiddelen, wasverzachter en diverse additieven. Misschien ook aan textielsprays die je gebruikt na het wassen en drogen. Deze producten doen zeker hun werk, maar ze brengen ook aanzienlijke kosten met zich mee, om nog maar te zwijgen van het feit dat een overvloed aan schoonmaakmiddelen nooit milieuvriendelijk is. En soms, als het gaat om zachtheid en geur, heeft overdrijven met hoeveelheden zelfs het tegenovergestelde effect.

Dus als je een alternatieve methode wilt proberen, kun je een zeer eenvoudig en goedkoop ouderwets middel gebruiken, die gebruik maakt van een historische bondgenoot van het schoonmaken en wassen, Marseillezeep. Lees verder voor meer informatie.

Advertisement
Creativo

Creativo

Marseillezeep is de hoofdrolspeler in veel alternatieve schoonmaakmiddelen voor in huis, en is zeer nuttig in de was. En hoe natuurlijker de formulering, hoe beter de resultaten. In zijn traditionele vorm is het een vaste zeep, die je als stukken zeep koopt, en het wordt een beetje onhandig qua dosering.

Daarom zien veel mensen er vanaf af om het in de was te gebruiken, omdat het idee om het te verkleinen tot vlokken of te raspen tijd kost die niet iedereen heeft. Maar er is een veel eenvoudigere manier om te profiteren van de eigenschappen van deze natuurlijke zeep: gebruik hem op een schone handdoek. Hoe? Heel eenvoudig:

    1. Kies een oude maar goed gereinigde handdoek, bij voorkeur wit of een heel lichte kleur.
    2. Bevochtig hem een beetje. Hij hoeft niet nat te zijn, maar ook niet perfect droog.
    3. Maak de Marseillezeep nat met warm water, zodat hij gemakkelijker smelt.
    4. Wrijf de zeep aan beide zijden van de handdoek.
    5. Doe de handdoek bij de rest van het wasgoed in de wasmachine.

Als de was niet te vuil is, kun je je zelfs tot deze truc beperken zonder nog meer wasmiddel te gebruiken. Voeg anders wat toe aan het bakje, maar in kleinere hoeveelheden dan gewoonlijk. Door de zeep te schrobben in plaats van in kruimels of vlokken achter te laten, voorkom je ook dat er aan het einde van de wasbeurt aanslag op de kleding achterblijft, zelfs als je op gemiddelde of lage temperaturen wast.

Je kunt ook een paar eetlepels baking soda in de trommel doen, of een paar druppels (ongeveer 20) van een essentiële olie naar keuze toevoegen, vooral als je niet zo van de geur van Marseillezeep houdt.

Heb je al een soortgelijk middel geprobeerd?

Advertisement