Maak ruimte in de vriezer met deze briljante methode om gehakt te bewaren

door Natasja

04 Oktober 2022

Maak ruimte in de vriezer met deze briljante methode om gehakt te bewaren
Advertisement

Een grote vriezer hebben is een groot gemak: het helpt je een voorraad voedsel te bewaren, zonder vaker boodschappen te hoeven doen dan je wilt, en als het gebeurt dat je de deur niet uit wilt of kunt, weet je dat er altijd wel iets in de vriezer ligt waarmee je een maaltijd kunt bereiden, misschien zelfs voor een speciale gelegenheid die zich op het laatste moment aandient.

Maar hoe groot het apparaat ook is, er bestaat altijd het risico dat het snel en vooral slecht gevuld raakt, als je niet oplet hoe je de verschillende producten erin bewaart. Vaak kun je in feite veel meer volume benutten dan je in feite gebruikt, je moet alleen de beste methode vinden om de verschillende voedingsmiddelen op een intelligente manier erin te doen. In het geval van vlees kan het helpen om luchtdichte zakjes te gebruiken, zoals ook in een TikTok-video te zien is.

Dit is een populaire methode die echt de moeite waard is: je wint meer ruimte in de vriezer, en elk pakje gehakt kan ook in porties worden verdeeld, zodat je niet grote hoeveelheden hoeft te ontdooien als je het nodig hebt. Hoe doe je dat? Lees verder om erachter te komen.

via @vekalife24/TikTok

Advertisement
@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

Alles wat je nodig hebt is:

  • Enkele luchtdichte zakjes
  • Een mes

Echt, er is niets anders nodig! Zo ga je te werk:

    1. Vul elk zakje met het gewenste gehakt, maar overdrijf niet: je moet ruimte overlaten aan de randen.
    2. Sluit de luchtdichte afsluiting van het zakje
    3. Maak het vlees plat in de zak, zodat het een gelijkmatige laag vormt die de zak volledig vult, en dat het niet te dik is.
    4. Neem het mes en ga met de niet-snijdende kant van het lemmet over het gesloten zakje en trek de scheidingslijnen na die overeenkomen met de gewenste delen. Je moet ervoor zorgen dat de groef het vlees voldoende scheidt en het plastic bereikt, maar niet doorsnijdt.
    5. Leg de ontstane pakketjes plat in de vriezer en klaar is kees.

Zo hoef je bij elk pakje alleen de sluiting te openen en het voorgesneden deel eruit te halen dat je nodig hebt, zonder dat je het hele pakje hoeft te ontdooien. Zie hier https://www.tiktok.com/@vekalife24/video/6967044821634616581 hoe gemakkelijk en handig het is.

Heb je deze methode al eens gebruikt?

Advertisement