Je hebt slechts twee ingrediënten nodig om vlekken uit de matras te reinigen

door Natasja

18 Oktober 2022

Je hebt slechts twee ingrediënten nodig om vlekken uit de matras te reinigen
Advertisement

Met alle tijd die je in bed doorbrengt, betekent een goede staat van matrassen en kussens dat je goed voor je gezondheid zorgt. En matrasonderhoud omvat ook goed schoonmaken. Het is onvermijdelijk dat er van tijd tot tijd vlekken op komen, en het is ideaal om snel te handelen zodra je ze opmerkt, zodat ze gemakkelijker te verwijderen zijn.

Telkens als je het bed opmaakt, moet je daarom de matras even inspecteren, en als je nieuwe vlekken ziet, onmiddellijk handelen. Dit hoeft niet per se lang te duren, hoewel het zeker ook afhangt van het soort vlek. Maar als je snel handelt, is het mogelijk dat maar twee ingrediënten die je gewoonlijk in huis hebt meer dan voldoende zijn: afwasmiddel en waterstofperoxide (we raden altijd aan de 3% te gebruiken).

via https://www.tiktok.com/@vekali...

Advertisement
@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

De methode waar wij het over hebben wordt ook getoond door Tiktokker @vekalife24, die in een van haar video's de paar eenvoudige stappen laat zien die nodig zijn om elke vlek uit een matras te laten verdwijnen.

Dat heb je nodig:

  • Een houder voor het doseren en mengen van de ingrediënten, zoals een maatbeker
  • Een spuitfles om het middel in te gieten
  • Een borstel met zachte haren
  • Waterstofperoxide
  • Afwasmiddel

Het zijn deze laatste twee ingrediënten die het DIY middel maken om vuil van het oppervlak van de matras los te maken en weg te halen. Ze worden in gelijke delen gebruikt, dus bijvoorbeeld 200 ml en 200 ml.

De werkwijze is vanzelfsprekend:

    1. Vul de maatbeker eerst met wasmiddel en dan met waterstofperoxide
    2. Goed roeren
    3. Giet in een spuitfles
    4. Spuit rechtstreeks op de te behandelen vlek
    5. Wacht enkele minuten en wrijf dan met de borstel voorzichtig tot de vlek is verwijderd.

Je kunt hier https://www.tiktok.com/@vekalife24/video/7024579198421486894 zien hoe de Tiktokker het doet. Het is altijd raadzaam om handschoenen te gebruiken en de ruimte te ventileren tijdens het schoonmaken.

Als je wilt, kun je aan dit mengsel ook een paar eetlepels baking soda toevoegen, een ander ingrediënt dat zich met de genoemde kan vermengen en de matras niet dreigt te beschadigen, en uiteraard helpt om de matras te ontgeuren en te reinigen.

Wat is jouw favoriete methode om vlekken uit matrassen te verwijderen?

Advertisement