12 mooie, griezelige en grappige ideeën voor het serveren van eten tijdens Halloween

door Natasja

24 Oktober 2022

12 mooie, griezelige en grappige ideeën voor het serveren van eten tijdens Halloween
Advertisement

Halloween vieren betekent altijd bijzondere aandacht besteden aan de sfeer: griezelige versieringen begroeten de gasten van buitenaf vaak als een spookachtige herbeleving van wat we gewend zijn te zien en te gebruiken in huis en tuin, alsof het hele huis of de hele ruimte is getransformeerd door een of andere betovering. Het zijn de details die dat gevoel van geheimzinnigheid en spanning bepalen dat overal een beetje rondhangt op een bijzondere avond of nacht, waar het lijkt alsof het onmogelijke mogelijk wordt.

Zelfs de manier waarop voedsel wordt gepresenteerd kan hiertoe bijdragen: voorgerechten, hoofdgerechten en vervolgens toetjes en zelfs fruit kunnen zo worden gesneden en gecombineerd dat ze er eng of monsterlijk uitzien, maar zonder echt vies te zijn. Hieronder staan enkele leuke ideeën om inspiratie uit te halen.

Advertisement

Voorgerechten zijn de gang die over het algemeen het meeste plezier met voedselsamenstellingen mogelijk maakt, en Halloween is daarop geen uitzondering. Hier kunnen kleine mozzarella's, ham en olijven oogballen worden.

Advertisement

En als je gevulde eieren bereidt, kun je plakjes olijf gebruiken om ze op ogen te laten lijken.

Een iets subtieler maar doeltreffend idee: gebruik spookvormige vormpjes om zelfgemaakte nacho's te vormen om in je favoriete saus te dippen.

Met bladerdeeg kun je van alles in een mummie veranderen: worstjes, courgettes, paprika's... echt alles!

En zelfs pasta wordt monsterlijk lekker met het juiste idee: spaghetti of andere lange, dunne vormen kunnen in nestjes worden gepresenteerd, elk belegd met de onfeilbare olijf. Je zult je ogen uitkijken.

Advertisement

Een ander gebruik voor olijven is het maken van spinnen!

Voor sommige recepten waar je de schil op de aardappelen kunt houden, maak je sneetjes om ze eng te maken!

Advertisement

Deze peperkoekmannetjes zullen nooit ongeschonden op het kerstfeest aankomen.

Wil je een heksenvinger?

Advertisement

Combineer veel eenvoudige hapjes op een dienblad: het resultaat is fantastisch.

En als maar weinig mensen fruit eten na een stevige maaltijd, is het voldoende om het op een schilderachtige manier te presenteren om iedereen van idee te laten veranderen.

Klaar om indruk te maken op je gasten tijdens Halloween?

Advertisement