Schoonmaken bovenop de keukenkastjes? Dat is eenvoudiger en sneller met deze methode

door Natasja

01 December 2022

Schoonmaken bovenop de keukenkastjes? Dat is eenvoudiger en sneller met deze methode
Advertisement

We geven de keukenkastjes meestal pas aandacht wanneer we op min of meer regelmatige tijdstippen besluiten ze op te ruimen en een schoonmaakbeurt te geven. Maar bij deze karweitjes vergeten we vaak de bovenkant van deze kasten, die als blootgesteld oppervlak nog steeds onderhevig is aan ophoping van vuil en vet. Wanneer het niet gebruikt wordt, wordt het gemakkelijk vergeten, maar het is belangrijk om het altijd goed schoon te houden zodat zich niet te veel stof en vet kan ophopen, wat de proliferatie van schimmel zou bevorderen, met onaangename geuren in de hele ruimte tot gevolg.

Maar hoe maak je het oppervlak op de kastjes schoon? Als je het lange tijd niet hebt gedaan, zal het zeker veel tijd en moeite kosten, ook als je ze met krantenpapier hebt beschermd, zoals vaak gebeurt. Laten we samen een snelle en eenvoudige methode ontdekken om vuil te verwijderen en schoon te houden.

via @cleanthatup/TikTok

Advertisement
@cleanthatup/TikTok

@cleanthatup/TikTok

Schoonmaakexpert @cleanthatup https://www.tiktok.com/@cleanthatup/video/7146596827536690478?_r=1&_t=8XRoaBHEXgL&is_from_webapp=v1&item_id=7146596827536690478 leert ons op TikTok een snelle en eenvoudige methode om jarenlang vuil bovenop de keukenkastjes te verwijderen. Vergeet niet dit als eerste te doen, zodat je niet de rest van de keuken opnieuw moet schoonmaken als je klaar bent. In feite hoef je alleen maar een schraper te pakken en het hele oppervlak af te schrapen, zodat je elke vorm van korstvorming gemakkelijk kunt verwijderen. Als deze klus geklaard is, verwijder de resten met een kleine bezem en stoffer of zuig ze op. Voor een betere reiniging kun je ook een microvezeldoekje gebruiken gedrenkt in azijn of een baking soda-oplossing of ook Marseillezeep. Deze middelen zijn in feite krachtige ontvetters die je kunnen helpen de hele keuken, van onder de spoelbak tot bovenop de kastjes, altijd fris te houden.

Als je daarentegen op zoek bent naar een truc om het je de volgende keer gemakkelijker te maken, kun je overwegen de kastjes te bekleden. Het gebruik van kranten, het middel bij uitstek sinds de tijd van onze oma's, wordt afgeraden, omdat ze door de stoom en het vet die uit het fornuis opstijgen snel beschadigd worden en vaak moeten worden vervangen. Veel beter is het om ovenpapier of paraffinepapier te kiezen. Deze laatste is namelijk zeer resistent omdat hij geplastificeerd of met was behandeld is en daardoor veel langer goed blijft. Je kunt het bovenop de kasten plaatsen door het vast te maken met een papieren tape en het ongeveer elke maand vervangen.

Klaar om je mouwen op te stropen en de ladder te beklimmen?

Advertisement