Is de douchecabine echt perfect schoon? Er is één onderdeel dat we vaak vergeten schoon te maken

door Natasja

30 November 2022

Is de douchecabine echt perfect schoon? Er is één onderdeel dat we vaak vergeten schoon te maken
Advertisement

Het schoonmaken van de douchecabine vergt altijd enige constante aandacht: het is beter om te proberen de douchecabine na elke douchebeurt bij te houden, maar ook dat kost tijd. Daarom moet je niet vergeten elk onderdeel van de douche regelmatig schoon te maken: de glazen wanden, de wandtegels, de douchebak, de afvoer, de kranen... En verder?

Er is een plek die je soms vergeet schoon te maken, omdat je er eigenlijk niet op let, in die zin dat je het vuil dat zich daar ophoopt niet ziet. En het hangt ook af van het type douchecabine. Lees verder om te ontdekken welk deel het is.

via @cleanhappyco/TikTok

@cleanhappyco/TikTok

@cleanhappyco/TikTok

Sommige douchewanden hebben een deur die opengaat door over een rails te schuiven, terwijl andere een scharnierende deur hebben die op scharnieren draait zoals een normale deur. In het eerste geval is het waarschijnlijk dat je, wanneer je bezig bent al het glas schoon te maken, de rails waarop de onderste deur glijdt niet over het hoofd zien. Maar hoe zit het bij het tweede geval?

Zoals een TikTok-video van het account @cleanhappyco ons ook herinnert, vult de onderkant van de deur zich in feite ook met vuil, juist omdat hij bij het sluiten rust op het opstapje, of op het kozijn, waarin hij zich bevindt. En dus drupt daar ook water, zeep en al het vuil dat over het glas loopt en zich op de bodem afzet.

Dus als je doet zoals in de TikTok-video, https://vm.tiktok.com/ZMFmyFqu4/ en een doekje over de onderkant veegt, is de kans groot dat het erg vuil lijkt te zijn. Hoe verzorg je dit deel van de douche? Het is eigenlijk heel gemakkelijk. Dat heb je nodig:

  • Een schoonmaakmiddel: bij voorkeur een voor de badkamer op basis van bleekmiddel, zodat het ook eventuele schimmel beter bestrijdt. Anders volstaat een multifunctionele ontvetter en ontsmettingsmiddel, ook zelfgemaakt. Wees voorzichtig als je rubberen pakkingen hebt, want die kunnen, in contact met stoffen als azijn of bleekmiddel, uiteindelijk een beetje beschadigd raken.
  • Een of meer microvezeldoeken. Hoewel je ook een oude handdoek kunt gebruiken, of zelfs sterk absorberend papier.

Zoals je kunt raden, zijn de stappen die nodig zijn om het vuil te verwijderen de gebruikelijke: spuit het product op het te reinigen onderdeel, of als je dat liever doet, spuit het direct op de doek, en (beter als je handschoenen draagt) wrijf de doek goed over de onderkant, om al het vuil los te maken en te verwijderen. Als het doekje erg vuil wordt, gebruik dan een tweede doekje om het schoonmaken af te maken.

Wanneer was de laatste keer dat je dit deel van de douche hebt gecontroleerd?

Advertisement